Podul, denumit deseori mansarda, este spatiul care se afla sub acoperisul casei sau al unei cladiri. Mansardele sunt utilizate in general pentru depozitare, ajutand la controlul temperaturilor dintr-o casa si oferind o masa mare de aer cu miscare lenta.
Rostul unei mansarde
In zonele cu clima calda, scopul principal al mansardei este acela de ventilatie si de a facilita expulzarea aerului incalzit de soare, reducand astfel sarcina de racirii a cladirii. Capacitatea de racire oferita de un acoperis expus la soare este foarte mica, de aceea mansardele sunt tot mai apreciate.
Dincolo de rolul lor in ventilatia cladirilor si a caselor, mansardele moderne, realizate din materiale care asigura confor termic si o ventilatie excelenta, ofera spatii ideale pentru relaxare, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.
Mai mult, proiectele de case cu mansarde moderne, sunt atat de estetice si bine realizate, incat iti vor starni imaginatia.
Proiecte de case cu mansarde moderne – intre 60 si 250 mp
Planurile de case mici cu mansarde, cu acoperisuri cu fete acoperite, cu suprafete de 60 metri patrati, sau vilele cu suprafete de 250 metrii patrati si chiar mai mult, sunt in prezent alegerea cea mai populara a investitorilor care decid sa contruiasca o casa.
Planurile de case cu mansarde sunt populare din motive economice (exista cele mai bune oferte pentru acestea), nu necesita mult spatiu si sunt foarte agreeate de clienti datorita aspectului de poveste pe care il evoca.
Proiecte de case cu mansarda moderna – Modelul S90
Iata un proiect de casa cu mansarda moderna cu 2 etaje, suprafata mansarda 100.3 metri patrati, inaltime 8 m, pasul acoperisului 35 grade.
Spatiul interior al casei este folosit la maximum datorita mansardei moderne de la etajul 2. Este un model de casa compacta si absolut functionala, cu spatii care asigura atat zonele publice necesare, cat si zonele private.
Acoperisurile mansardate creeaza deseori o impresie extraordinara! Daca el are si un unghi bine gandit pentru ca toate incaperile de la mansarda sa fie complet functionale, va fi o alegere cat se poate de buna. Mansarda trebuie sa ofere suficient spatiu pentru relaxare, depozitare a lucrurilor, dar si pentru activitatile preferate.
Proiect casa cu mansarda S50
Vorbim acum despre o casa cu mansarda moderna tot pe 2 etaje, dar cu suprafata mansardei de 81.7 metri patrati, inaltimea de 9.3 m si pasul acoperisului de 30 de grade.
Aceasta casa este destinata celor care apreciaza confortul si traditia familiei. Stilul toscan si detaliile atragatoare, o claseaza in categoria caselor imposibil de uitat. Ea se remarca prin materialele si culorile naturale care se imbina perfect cu mediul natural. Interiorul acestei case este special conceput pentru stilul de viata al unei familii mari, ospitaliere.
Proiect casa cu mansarda S45
Iata un proiect de casa cu mansarda cu 2 etaje, suprafata mansarda 80.5 metri patrati, inaltime 7.4 m si pasul acoperisului de 36 grade.
Este o casa eleganta si versatila cu o arhitectura eleganta si spatiu interior functional si practic. Acest proiect de casa cu mansarda este perfect pentru a fi construit chiar si pe un lot mic si ingust, dimensiunea lotului minim necesar fiind de 15 / 25.75 m. Solutia de volum este simpla, iar detaliile arhitecturale si combinatia de culori si materiale bazate pe contrast, creeaza o impresie memorabila, perfecta pentru orice decor.
Proiect casa cu mansarda S67
Acesta este un proiect de casa cu mansarda cu 2 etaje, suprafata mansarda 39.7 metri patrati, inaltime 9.25 m si pas acoperis 35 grade.
Este o casa spatioasa cu mansarda moderna si garaj pentru doua masini. Ea a fost proiectata intr-un stil clasic pentru locuintele private, fiind apreciata de cei care iubesc viata suburbana confortabila. Designul exterior este fermecator, paleta moale de culori si materialele naturale folosite pentru finisajele exterioare, creand o impresie greu de uitat.
Sursa proiecte: ultra-s.ru