O pivniță sau un beci este un spațiu cât se poate de util pentru oricare gospodar. Acesta e locul unde putem depozita recolta culeasă în timpul toamnei, sau un loc bun pentru a depozita alte lucruri din casă. Aceste proiecte de case cu subsol vă vor oferi câteva idei pe care le puteți pune în practică dacă doriți să construiți de la zero o casă.
Proiecte de case cu subsol
Primul plan pe care vi-l prezentăm este al unei case cu mansardă, având suprafața utilă de 216 mp. Aceasta dispune de 4 dormitoare, ceea ce o face ideală pentru o familie mai mare, cu 4 sau 5 membri. Din punct de vedere al aspectului, casa este una foarte modernă, cu un design minimalist.
Subsolul are o suprafață de 18.5 mp. Este un loc destul de mic însă poate fi amenajat cu ușurință pentru a servi drept cămară sau pivniță. La parter, din holul de la intrare se intră într-o cameră de zi spațioasă de unde se poate ajunge la bucătărie, unul dintre dormitoare și cele două băi amenajate.
Un lucru diferit pe care îl are această casă este faptul că terasa se află în lateralul ei, iar ieșirea se face din bucătărie.
La etaj se află celelalte trei dormitoare de care dispune casa. Pe lângă acestea există o baie mare, precum și o cameră amenajată special pentru recreere, aceasta având ieșire la balcon. Cel mai mare dintre dormitoarele de la mansardă are două ieșiri spre balconul mai mare.
Casă cu etaj și subsol
Această casă cu mansardă are o suprafață utilă de 230 mp și este un model care se aseamănă mai mult cu construcțiile caselor tradiționale. La subsol se poate ajunge cu ajutorul unor scări exterioare, acesta fiind destul de spațios încât să fie amenajat în funcție de preferințele dumneavoastră.
Casa este una foarte spațioasă, la parter având o cameră de zi combinată cu locul de luat masa. Bucătăria este separată de camera de zi cu jautorul unui perete. Tot la parter se află două dintre dormitoare, amvele foarte spațioase având suprafața de 15.29 mp, respectiv 11.27 mp. Tot la parter se află și o baie și un spațiu tehnic.
La mansardă se află alte trei dormitoare spațioase, două cu suprafața de 16.30 mp care au ieșire la balcon și unul mai mare cu suprafața de 20.85 mp. Pe lângă cele trei dormitoare mai există un spațiu de depozitare și o baie.
Casă cu subsol și garaj
A treia casă pe lista noastră este o casă care are garaj la parter și un aspect foarte primitor, asemănător cu o cabană mică. Este o casă ceva mai mică în comparație cu primele două prezentate, aceasta având o suprafață utilă de 155,1 mp.
Fiind o casă mică și subsolul are o suprafață ceva mai mică, anume 16.5 mp. La parter se află garajul care poate adăposti o mașină, iar din garaj se poate ajunge într-o cameră tehnică. Această cameră tehnică poate fi amenajată ca spălătorie sau drept cameră pentru centrala termică.
În casă se poate intra atât prin veranda de la ușa principală, cât și pe ușa din garaj, ușă care duce direct în camera de zi. Camera de zi este combinată cu locul de luat masa, iar bucătăria se află într-o încăpere separată. Într-o încăpere mică de un mp se poate amenaja o cămară micuță.
Tot la parter se află un birou și o baie mică. Din camera de zi se poate ieși pe terasa din spatele casei.
La mansardă se află cele trei dormitoare de care dispune casa, fiecare dintre ele având ieșire la cele două balcoane. Pe lângă aceste trei dormitoare mai există o cameră ce poate fi amenajată fie ca birou, fie ca dormitor mai mic. Tot aici se află și o baie cu suprafața de 5,5 mp.
În funcție de mărimea subsolului, puteți să vă puneți imaginația la contribuție și chiar să creați un loc de recreere, o sală de antrenament sau un loc practic pentru depozitare. Dumneavoastră cum v-ați folosi de subsolul casei?