Aparute in anii 70, casele cubice sunt preferate de cei care isi doresc o locuinta cu un aspect cat mai modern, spatii cat mai largi si chiar posibilitatea de a avea o terasa mare la inaltime. Va prezentam trei proiecte de case cubice, foarte diferite vizual, in care cuvantul de ordine este confortul.
Acest articol, realizat in colaborare cu furnizorul de piatra naturala piatraonline.ro, este inclus în serialul casepractice.ro Piatra de temelie, o campanie în care prezentam pasii pentru constructia unei case, dar si idei indraznete de locuinte si de amenajari interioare si exterioare.
Incepem cu o creatie Creon Homes ce se remarca printr-o structura masiva, dar luminoasa datorita geamurilor care aproape ca acopera intreaga fatada, precum si partea din spate.
Aceasta casa ofera o suprafata utila de 208 metri patrati, impartita pe doua niveluri. La parter avem un hol mare prin care ajungem la bucatarie, in camera de luat masa si in camera de zi. De-a lungul sau mai sunt insa o baie, o camera mare pentru depozitat si, chiar la intrare, un salon ce poate servi drept camera de oaspeti sau birou.
Etajul este impartit intre un dormitor mai mare si doua mai mici, fiecare cu baie proprie si toate luminate intens prin ferestrele mari de pe cele doua laturi opuse ale casei.
Proiecte de case cubice. Casa nr. 2
Minimalista si foarte confortabila, aceasta locuinta a fost construita in Maryland de arhitectul Robert Gurney pentru un client care si-a dorit cat mai mult spatiu, sa se bucure de priveliste, dar si sa aiba intimitate in locuinta sa.
Este impartita pe trei niveluri, fiecare in suprafata de 102 metri patrati, proprietarul avand la dispozitie aceeasi suprafata pentru amenajarea unei terase pe acoperis.
Cu trei niveluri de o asemnea anvergura, toata mobila necesara confortului zilnica va incapea in aceasta casa, camerele ramanand in acelasi timp foarte spatioase, dupa cum se poate vedea in planurile parterului, subsolului si etajului.
Proiecte de case cubice. Casa nr. 3
Al treilea model pe care vi-l prezentam se remarca prin ferestrele lungi care se intind de la parter la etaj, in dreptul scarilor, si imbinarea armonioasa a diferitelor tipuri de materiale pe fatada.
La parter are garaj pentru o masina, cu un birou in spate. La intrare avem o baie si apoi o sala imensa in care sunt amenajate sufrageria, o masa mare si bucataria, pe colt.
La etaj sunt trei dormitoare, dotate cu patru sifoniere in perete, si o baie foarte spatioasa.
Surse: creon-homes-international.com, freshome.com, architecturaldesigns.com