Casele din piatra au un aspect rustic, traditional, cu un aer ancestral care inspira respect intr-un mediu arhitectonic dominat din ce in ce mai mult de constructii moderne. In combinatie cu lemnul, piatra desavarseste imaginea unei locuinte confortabile, dar apropiate de natura. Mai jos va prezentam cateva astfel de proiecte de case din piatra.
Primul exemplu este o casa cu o suprafata de 200 de metri patrati, structurata in living, sufragerie, bucatarie, trei dormitoare si trei bai. Fatada locuintei este dominata vizual de piatra, un material de constructie a carui sobrietate este parta de liniile albe care traseaza conturul acoperisului si cele doua coloane de la intrare. Piatra de pe fatada continua vzual cu dalele din aleile care duc pana la intrare si cele doua garaje. In interior, casa se deschide unui spatiu extins format de living, bucatarie si sufragerie. La etaj, o camera tip bonus imbie la micile placeri ale vietii pentru a va descarca de stresul acumulat peste zi.
Din nou o casa cu un aspect clasic, care emana rigoare, dar in spatele careia ofera toate privilegiile vietii moderne. Cu o suprafata mai mare, de 300 de metri patrati, locuinta este structurata in cinci dormitoare, repartizate pe cele doua etaje ale sale. Livingul se extinde spre exterior prin pavilionul semirotund, oferind un spatiu larg pentru activitati de socializare, sub un tavan boltit, in ton cu aerul clasic al cladirii. La etaj, spatiul nemarginit cuprinde si o camera-refugiu unde sa va retrageti pentru a va dedica pasiunilor.
Ultimul proiect este o vila unifamiliala individuala pe doua nivele, parter si mansarda, recomandata pentru zonele deluroase si montane. Locuinta are o suprafata utila de 178 de metri patrati si este structurata in living, bucatarie, sala de mese, cinci dormitoare si patru bai. Este o casa ideala pentru o familie din cel mult sase persoane. Locuinta impresioneaza prin acelasi design clasic, care o integreaza perfect in mediul inconjurator. Fatada bine inchegata cromatic este personalizata de geamurile cu forme diferite si acoperisul complex, care stratifica vizual cladirea.
Surse: Eplans.com, Archeton.ro, Homeplans.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: