Casele duplex sunt usor de recunoscut, practic doua gospodarii separate sub acelasi acoperis, cu un design in oglinda. Sunt din ce in ce mai populare in zilele noastre, din ratiuni care tin de spatiu si chiar de cheltuieli, cele doua familii care se asociaza impartind terenul si costurile. Intretinerea este mai mica, unul dintre motive fiind existenta peretilor comuni care permit transferul de caldura dintr-o parte in alta, conectarea in comun la utilitati. Mai jos avem cateva exemple de proiecte de case duplex cu mansarda:
Primul exemplu este o vila tip locuinta cuplata sau duplex, dispusa pe doua niveluri, parter si etaj mansardat, cu o suprafata construita relativ mica, proiect recomandat in primul rand pentru parcele de teren inguste. Toate suprafetele, dimensiunile si detaliile specificate se refera la o jumatate din cladirea duplex, fiecare intanzindu-se pe o suprafata utila de 124 de metri patrati. In fiecare exista trei dormitoare si doua bai, spatiu necesar unei familii de patru persoane.
Al doilea exemplu este o casa duplex cu un design atragator, cu o suprafata construita totala de 350 de metri patrati. Casa este un ansamblu bine inchegat din punct de vedere cromatic, cu fatada din piatra trasandu-i o nota de personalitate care o va diferentia de locuintele din jur. Fiecare din cele doua sectoare are cate o terasa acoperita in lateral. Designerii spun ca proiectul poate fi lesne modificat in functie de nevoile si cerintele clientilor, regula aplicandu-se si materialelor de constructii si culorilor.
Ne-am inspirat pentru ultimul model din seria proiecte de case duplex cu mansarda dintr-o casa traditional americana, construita din piatra si lemn. Bineinteles, asa cum este specific acestor locuinte, veranda joaca un rol central si ea este elementul dominant al imaginii. Cate o terasa a fost proiectata in spatele fiecareia din cele doua unitati locative pentru un spatiu de intimitate si relaxare, ferite de ochii curiosilor printr-un gard inalt din lemn. Pe fiecare din cele doua terase se poate ajunge direct din bucatarie in care este inclus si spatiul unde se serveste masa. La etaj se afla cate doua dormitoare, fiecare cu propria baie.
Surse: Archeton.ro, Eproiectedecase.ro, Thehousedesigners.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: