Un teren in panta poate descuraja la inceput, dar o constructie ridicata pe el capata note de originalitate si un aspect final mai incarcat de dramatism. O casa ridicata in panta are un design mai dinamic, cu o valoare estetica ridicata, iesind din tiparele clasice si mai are, pe alocuri, o functionalitate superioara, asa cum vom vedea mai jos, oferind arhitecturii mai mult spatiu de manevra.
Vom examina in cele ce urmeaza cateva proiecte de case in panta in care terenul inclinat este imblanzit prin forme si linii practice.
Proiecte de case in panta: Locuinta de 190 mp
Primul proiect ne prezinta o casa cu mansarda, dar care, la prima vedere, lasa impresia unei constructii cu trei nivele. Acesta este unul dintre avantajele functionale ale unei case ridicata pe un teren in panta, faptul ca la subsol poate fi amenajat un spatiu de sine statator, cu acces direct in exterior, unde puteti folosi camerele dupa bunul plac si nevoile care apar in timp.
Locuinta din imaginile de mai jos se intinde pe o suprafata de 190 de metri patrati si are in structura sa trei dormitoare, unul situat la parter, si doua bai. La parter, majoritatea suprafetei este dedicata spatiilor pentru familie, cu un living si o sala de mese cu acces direct pe o terasa spatioasa de 32 de metri patrati. La subsol se afla un garaj si o camera tehnica folosita si pentru depozitare.
Proiecte de case in panta: Model clasic si spatios
Al doilea exemplu este o casa de 203 metri patrati, tot cu mansarda. Locuinta este una spatioasa, cu parterul structurat in camera de zi, sala de mese si bucatarie, un dormitor, o baie, o camara si o camera tehnica. La etaj, trei dormitoare impart o baie si doua terase care ofera privelisti frumoase asupra terenului in panta.
Casa are un design clasic, cu terasa de la parter care echilibreaza terenul inclinat iesind in relief de jur imprejur.
Proiecte de case in panta: locuinta moderna de aproape 300 mp
Al treilea proiect este unul modern, plin de energie, care descrie o casa cu doua etaje, eleganta si vibranta in egala masura. Locuinta cu o suprafata desfasurata de 294 de metri patrati este incinsa pe jumatate de o terasa care traseaza o forma circulara foarte interesanta si care capteaza atentia de la prima vedere.
De altfel, fatada capata accente puternice tocmai prin imbinarea armonioasa dintre diferite forme geometrice descrise de alementele de design, precum ferestre sau usi. Parterul este un spatiu aproape deschis, cu exceptia dormitorului, in vreme ce la etaj cele trei dormitoare sunt rasfatate din plin de spatiile exterioare generoase.
Surse: Proiectedecase.net, Arhitectgabrielgeorgescu.ro, E-proiectcasa.ro, Projarh.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: