Casele traditionale germane reflecta si ele un pic din rigoarea nemtilor, prin fatadele lor in generale simple, varuite in culori deschise care le scot in evidenta intr-o insiruire nesfarsita de alte locuinte, cu acoperisuri tuguiate acoperite cu sindrila si mansarde spatioase. Vedem in imaginile urmatoare cum arhitectura traditionala germana a evoluat in timp catre un design modern, deschis, dar care nu face deloc nota discordanta in peisajul general, ba din contra, integrandu-se si completandu-l armonios. Mai jos vedem cateva proiecte de case in stil german:
Primul exemplu este o casa traditionala, dar cu ample linii moderne care fac din ea un hibrid aspectuos si practic. Casa cu parter si mansarda are in structura sa un living spatios care incorporeaza si sala de mese, o bucatarie cu deschidere in cele doua spatii amintite, trei dormitoare, toate la mansarda si trei bai, alaturi de un birou la parter. In planul casei, bucataria iese in exterior, deschizand camera spre terasa care inconjoara casa pe doua laturi. Lemnul vine sa estompeze prezenta masiva a sticlei si da locuintei o alura mai prietenoasa.
Din nou o casa in stil german, care imbina armonios liniile clasice cu elemente de design modern, pentru un aspect final sobru, dar echilibrat de deschiderile largi de sticla care deschid casa spre exterior. Casa care se intinde pe o suprafata totala de 415 metri patrati este una pasiva, bine izolata termic si cu un sistem de ventilatie integrat care contribuie la mentinerea unui climat interior confortabil atat vara, cat si iarna. Casa a fost construita astfel incat toate ferestrele largi sa primeasca cat mai multa caldura solara pe parcursul zilei, spun designerii. Interiorul este unul deschis si transparent, atat in plan orizontal, cat si vertical, extins in afara prin balcoane si terase spatioase.
Ultimul proiect este o casa ridicata intr-una din suburbiile orasului Munchen. Locuinta are trei etaje, ultimele doua nivele fiind camuflate sub acoperisul tuguiat, cu forma asimetrica. Designerii spun ca formele neobisnuite ale casei au fost dictate de terenul mic, prins intre o sosea si alte locuinte, ei incercand sa mute cat mai mult spatiul de locuit spre zona mai linistita. Ultimul etaj gazduieste un birou de lucru si o camera de relaxare, in timp ce dormitoarele si baile sunt concentrate pe primul nivel. Casa se deschide prin ferestre largi catre gradina din spate, livingul si bucataria avand peretii exteriori integral din sticla.
Surse: Homebuilding.co.uk, Dezeen.com, Huf-haus.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: