O casa la munte…cine nu viseaza la asa ceva? Locul unde evadezi din jungla urbana si unde te reincarci cu energie. Arhitectura caselor de la munte este special conceputa sa integreze locuintele in mediul inconjurator, cu un aspect cald, primitor, dat de materialul principal de constructie – lemnul. Sunt case simple, practice, care servesc indeosebi nevoia de relas a celor care le-au construit. Mai jos vedem cateva astfel de proiecte de case la munte:
Primul model este o casa cu un etaj, cu o suprafata de locuit de 176 de metri patrati. Casa are un design compact, placut, care se pliaza perfect pe peisajul natural dimprejur. Casa are o camera de zi, doua dormitoare si doua bai. Locuinta are la etaj o terasa spatioasa, ideala pentru vacantele la munte, iar la parter, pe lateral, o alta terasa acoperita. Terasa de la etaj este delimitata de o fereastra larga pentru o invazie de lumina naturala. La etaj, livingul spatios, cu tavan boltit, invita la relaxare si socializare in serile racoroase de la munte. Pentru mai mult spatiu, livingul, bucataria si spatiul pentru luat masa sunt contopite.
Al doilea proiect este o casa cu o suprafata totala de 207 metri patrati. Structurata in patru camere, dintre care trei dormitoare, o bucatarie si trei bai, locuinta este potrivita atat pentru zonele de munte, cat si pentru cele de ses, putand fi ajustata diferitelor suprafete pe care este construita. Casa este ridicata pe o structura clasica, din cadre de beton si pereti din zidarie de caramida. Proiectantii spun ca locuinta este special conceputa sa reziste unui seism cu magnitudinea de 8,1. Casa are si doua terase, nelipsite pentru o locuinta de vacanta.
Ultimul model este o casa de dimensiuni mici, ideala pentru o familie cu 3-4 membri, cu un design prietenos, perfect pentru zonele montane. Locuinta are o suprafata de 107 metri patrati si poate fi construita pe teren drept, dar si pe teren putin inclinat. La cererea clientului, locuintei cu patru camere i se poate construi si un subsol. Casa are in fata o terasa spatioasa, in aer liber, pentru momente complete de relaxare.
Surse: Architecturaldesigns.com, E-proiectcasa.ro, Mobinstal.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: