Cerinte esentiale ale locuintelor moderne sunt spatiul si luminozitatea. Nevoia de a face economie de spatiu si bani in goana constructiilor trebuie compensata cu solutii ingenioase pentru crearea unei locuinte confortabile si aerisite. Va prezentam trei proiecte de case luminoase, in stil modern, dar si clasic.
Primul proiect este al unei case moderne proiectate de Andrew Burges Architects la Sydney, in Australia.
Proiectul a avut la baza o locuinta mai veche pe care arhitectii au adaptat-o in ideea de a permite patrunderea a cat mai multa lumina naturala in interior si o conectare mai buna la exterior.
Casa are o suprafata de 205 metri patrati si a fost proiectata pentru o familie de 6 persoane. Propunerea initiala a fost realizarea unei locuinte cu etaj, insa limitarile bugetare au determinat solutia actuala, a unei case pe un nivel. Acesta cuprinde trei dormitoare grupate, cu o baie comuna, si un dormitor matrimonial cu baie proprie, living cu loc de luat masa si bucatarie deschisa si doua alte camere de zi conectate, unde pot fi amenajate biblioteca, biroul, spatiu de joaca etc.
Sursa: archdaily.com
Proiecte de case luminoase. Vila pe doua niveluri
Cel de-al doilea proiect propus este al unei vile moderne pe doua niveluri, semnata de John Maniscalco Architecture din San Francisco.
Constructia este realizata pe un teren denivelat, intrarea din strada fiind la subsol, unde se afla si o curte interioara.
De la intrare se urca la parter, unde se afla toate spatiile de locuit. Multitudinea de geamuri si luminatoare face ca fiecare camera, pana si baia, sa fie scaldata in lumina.
Sursa: m-architecture.com, homedesignator.com
Proiecte de case luminoase. Casa cu mansarda
Va prezentam in cele din urma si un proiect romanesc de locuinta cu parter si etaj mansardat, cu o arhitectura mai clasica. Are o suprafata utila de 172,7 metri patrati, o amprenta la sol de 112,6 metri patrati si este dotata cu un garaj pentru o masina.
La parter, camera de zi si sufrageria si locul de luat masa se gasesc in acelasi spatiu, dar totusi delimitate, iar bucataria este inchisa. Livingul comunica direct cu gradina din spatele cladirii.
La etaj s-a proiectat zona de noapte: patru camere, o baie si un dressing. Aceste incaperi primesc lumina naturala prin ferestrele de mansarda.
Sursa: archeton.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: