Ne adaptam locuintele sau planurile pentru viitoarele case in functie de numarul de membri ai familiei, probabil cel mai des criteriu luat in consideratie. In general, sunt case mici, cu un etaj si trei dormitoare (cate unul pentru fiecare copil si unul pentru parinti), locuinte practice si cochete, cu suprafete utile de pana la 150 de metri patrati. Mai jos vedeti trei astfel de proiecte de case pentru o familie cu patru membri care corespund criteriilor amintite mai sus, optand pentru locuinte cu un etaj din ratiuni legate in principal de spatiu :
Primul exemplu este o casa cu un design atragator si care, gratie celor doua culori care predomina la exterior, se integreaza perfect in mediul inconjurator. Parterul casei, care se intinde pe o suprafata de 124 de metri patrati, cuprinde un living spatios, cu acces exterior secundar spre gradina, o bucatarie si un grup sanitar. Mansarda ofera 3 dormitoare si o baie spatioasa.
Al doilea model este o casa mica, desfasurata la nivelul parterului si al mansardei, fiind o alegere potrivita pentru o casa de vacanta sau o locuinta pentru familii cu numar restrans de persoane, potrivit proiectantilor. Modelul este din categoria de proiecte de case mansardate, mici, accesibile si confortabile. Cuprinde la parter un living, un dormitor, o baie si o bucatarie, iar la mansarda doua dormitoare, o baie comuna si un dressing.
Al treilea exemplu din seria proiecte de case pentru o familie cu patru membri este o casa proiectata pe structura din lemn, organizata pe doua nivele: parter si mansarda. Interpretarea moderna a acoperisului clasic cu sarpanta ii confera acestuia statutul de element dominant in designul casei, subliniaza arhitectii. De asemenea, arhitectura moderna, organizarea spatiala si ambianta primitoare si intima asigura integrarea proiectului de casa in orice sit, indiferent de caracteristicile acestuia.
Mai mult, adauga arhitectii, printr-o proiectare eficienta axata pe controlul suprafetelor si fluxul circulatiilor a rezultat in organizarea tuturor spatiilor sub limita de 200 metri patrati, acestea incluzand: living cu loc de luat masa, bucatarie, birou, vestibul, grup sanitar si spatiu de depozitare la nivelul parterului, iar la etaj: trei dormitoare, doua dressinguri si baie. Prelungirea sarpantei acoperisului a asigurat crearea unui loc de parcare protejat, adiacent accesului din exterior in spatiul bucatariei. Toate acestea, impreuna cu scara interioara aparenta, pozitionata in living, aflata sub panta vizibila a acoperisului, confera proiectului unicitate, mai spun arhitectii.
Surse: Roarhitect.ro, Catalogdecase.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: