Locuintele incep treptat sa intre in sfera preocuparilor legate de costuri. Casele mari, care solicita resurse financiare uriase pentru constructie, dar si pentru intretinere, fac loc locuintelor mici si practice, pliate strict pe nevoile proprietarilor. In acelasi timp, casele duplex si triplex reflecta aceeasi preocupare de a reduce din costuri prin eforturi cumulate, care pornesc de la terenul comun pana la sisteme de incalzire si ventilatie comune. Vedem in articolul ce urmeaza cateva proiecte de case triplex, locuinte care, in spatele unui design clasic, ascund spatii functionale.
Primul proiect este o casa cu un singur nivel, tip bungalow, cu un design simplu, dar eficient, care poate usor gazdui trei familii cu tot atatia membri. Fiecare corp se intinde pe o suprafata de aproape 88 de metri patrati si este structurat intr-un living, doua dormitoare, o baie si o sala de mese integrata in partea care iese in relief, langa intrarea principala.
Al doilea exemplu este o casa triplex cu doua nivele, parter si mansarda, cu un design mult mai atragator, concentrat pe o fatada cu insertii de caramida si ferestre de mansarda semicirculare care imprima o nota de dinamism aspectului general. In spate fiecare corp dispune de un garaj si un spatiu restrans pentru socializare in aer liber. In total, casa triplex se intinde pe o suprafata de 430 de metri patrati, fiecare corp avand in structura sa, la parter, un spatiu deschis care cuprinde livingul, sala de mese si bucataria, un dormitor, o baie si spatii de depozitare, in timp ce la etaj se afla al doilea dormitor, o baie, o camera tip bonus unde va puteti ingriji de pasiuni si alte activitati recreative in timpul liber.
Am ales pentru cel de-al treilea model o locuinta care, din exterior, nu tradeaza designul unei case triplex. Casa cu trei nivele si o suprafata totala de 425 de metri patrati poate lesne gazdui tot atatea familii, avand insa in structura sa opt dormitoare. La demisol, spatiile de socializare se imbina practic cu cele de dormit, tandemul fiind mentinut si la parter si la etaj. Practic, fiecare nivel este conceput sa gazduiasca o familie de marime diferita, oferind in egala masura spatii de recreere si de odihna.
Surse: Plansourceinc.com, Thehouseplanshop.com, Drummondhouseplans.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: