Din lemn sau din piatra sau din ambele materiale combinate armonios pentru un design final perfect integrat in natura, casele la munte sunt refugiul ideal al celor care fug de nebunia oraselor si cauta relaxarea in salbaticie. Sunt locuinte adesea caracterizate de un design fragmentat, care se pliaza pe terenul in panta, cu balcoane si terase spatioase, astfel incat proprietarii sa se bucure din plin de natura. Vedem mai jos cateva proiecte de vile la munte, alaturi de cateva sfaturi pentru o mai buna intretinere a acestor locuinte sezoniere.
Primul exemplu este o casa din lemn, cu ornamente din piatra, deosebit de frumoasa. Locuinta capteaza atentia prin cerdacul sau proeminent si terasa care inconjoara ca un brau primul etaj, alaturi de coloanele solide pe care se sprijina. Casa se intinde pe 364 de metri patrati si este structurata in doua dormitoare si trei bai, alaturi de spatii largi dedicate socializarii.
Urmatorul exemplu este o casa din lemn, cu acelasi design fragmentat, cu acoperis complex, specific caselor de munte. Este o locuinta cu spatii largi exterioare dedicate activitatilor reacreative, balcoane si terase exterioare, cu ferestre largi care deschid interiorul catre mediul inconjurator. Casa se intinde pe 152 de metri patrati, are doua etaje unde se afla doua dormitoare si doua bai, alaturi de un spatiu vast dedicat bucatariei si livingului.
Al treilea proiect este o casa din lemn si piatra, o combinatie care ii da un aspect rustic. Locuinta cu parter si mansarda se intinde pe 173 de metri patrati si are doua dormitoare si doua bai, alaturi de camera de zi. In exterior, asa cum am spus, casa dispune de spatii extinse pentru activitati in aer liber, avand chiar o terasa dedicata gratarelor. Garajul este perfect integrat in peisaj, parand un simplu hambar anexat casei.
Pentru ca sunt case de vacanta pe care le vizitati rar, este indicat sa le inspectati de fiecare data cand le vizitati. Astfel, verificati, in primul, inflitratiile, fie ca vorbim de zapada spulberata iarna in diferite unghere, fie ca vorbim de apa care patrunde lesne in urma ploilor torentiale. Crapaturile sau suprafete de lemn deteriorate si mucegaite sunt indicii ale acestor efecte negative pe care inflitratiile le au asupra bustenilor. Folositi pentru remediere doar produse speciale pentru lemn, precum vopsea anti-igrasie.
Surse: Eplans.com, Dreamhomesource.com, Archivaldesigns.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: