Pe masura ce perioada in care multi dintre noi suntem nevoiti sa lucram de acasa se prelungeste, designerii de interior propun solutii practice pentru transformarea si celui mai mic spatiu din casa in birou. Iar sursele de inspiratie nu lipsesc si sunt din ce in ce in mai surprinzatoare.
Designerii de la firma spaniola Woodendot, de exemplu, s-au inspirat din miscarile aripilor pasarilor atunci cand au creat Alada, un raft care, odata montat pe perete, se poate transformat in birou. Mai aveti nevoie doar de un scaun si un laptop pentru a va apuca de munca, beneficiind, in acelasi, timp de confortul propriei locuinte.
Iar dupa ce ati terminat programul, biroul se „pliaza” la loc si redevine raftul pe care puteti pune carti, reviste sau o mica vaza. Designul si dimensiunile reduse il fac potrivit atat pentru living, cat si pentru camerele mai mici sau chiar pentru un hol ceva mai lat. De preferinta, micul birou se instaleaza langa o fereastra, pentru a va putea bucura de lumina naturala de la primele ore ale diminetii si pana seara.
Mai multe solutii simple
Intr-un articol anterior, v-am aratat ca un birou pe pervaz este idea pentru cei care nu au o casa prea spatioasa si vor un spatiu de lucru in dormitor, de exemplu. Cand a primit sarcina sa compartimenteze o casa din Grecia, arhitecta Chiara Armando a pus imediat ochii pe fereastra generoasa a unuia dintre dormitoare, cu vedere la o colina verde din apropiere.
Nu a vazut doar o priveliste, ci o opera de arta si a decis ca in acea camera trebuie sa se afle si biroul proprietarului. Asa ca a optat pentru o rama interioara din lemn, solida si suficient de lata pentru a putea aseza pe ea un laptop sau o tableta, carti, o cana de cafea si alte obiecte de birotica.
Pe de alta parte, doi arhitecti, Joe Sadoski si Kipp Edick, au venit cu o solutie simpla si, in acelasi timp, inedita pentru amenajarea biroului intr-o casa moderna din Salt Lake City, capitala statului american Utah. Practic, au decis sa il amplaseze in holul care leaga doua zone diferite ale case, iar rezultatul il puteti vedea in fotografiile de mai jos.
Ferestrele din podea pana in tavan ii ofera proprietarului posibilitatea de a admira imprejurimile in pauzele din timpul programului. Practic, biroul din lemn masiv este construit din perete in perete. In spate se afla o biblioteca eleganta, cu rafturi si dulapuri in care poti fi depozitate dosarele, documentele si proiectele pentru serviciu.
Sursa: contemporist.com
Cititi si: Biroul din gradina. Nu lipsesc internetul si aerul conditionat
Cititi si: Cum poți amenaja biroul perfect la tine acasă