Expertii in design interior recomanda, pentru biroul de acasa, solutii care sa maximizeze atat spatiul, cat si creativitatea dumneavoastra. Trebuie sa ramaneti eficienti, muncind cu placere pana va indepliniti obiectivele.
Munca la domiciliu a devenit o necesitate chiar dinainte de pandemie, dar aceasta a amplificat fenomenul lucrului de la distanta. Este o perioada stresanta pentru toata lumea si acum conteaza, mai mult decat oricand, cum ne amenajam biroul de acasa.
Design cu personalitate pentru biroul de acasa
Spatiul in care va desfasurati activitatea trebuie sa va inspire si sa va scoata in evidenta personalitatea unica.
Chiar daca alegeti birouri simple, cautati sa fie rezistente si sa aiba macar un detaliu special. Este si cazul modelului de mai jos.
Un plus de verde
Lucram mai bine cand creierul ni se oxigeneaza mai bine. Iar Niki Brantmark, fondator My Scandinavian Home, a tinut cont de acest lucru si a adus plante in zona de lucru.
„Biroul de acasa cred ca trebuie sa fie echilibrat, adica practic, ergonomic, confortabil si curat. Daca nu reusesc sa combin toate aceste elemente, stiu ca voi ajunge sa muncesc la masa din bucatarie”, glumeste Brantmark.
Arta poate salva ziua
Va veti simti mai bine la biroul de acasa daca il decorati intr-un mod care sa va transmita ceva. Arta intotdeauna energizeaza spatiul si va face mai relaxati si mai motivati.
Daca va pricepeti la desen, de exemplu, va puteti destinde privindu-va picturile in timp ce lucrati cu cifre si formule matematice. Pentru un astfel de decor, biroul in sine trebuie sa fie o mica opera de arta. Si, dupa cum vedeti mai jos, se poate.
Detaliile dau tonul
Interesul vizual poate fi, adesea, centrat pe un scaun special, un corp de iluminat atent ales sau un tablou inspirat, spun designerii cu experienta.
Sa gasiti unul potrivit pentru dumneavoastra nu este deloc greu. Va orientati in functie de mobilierul de birou: cu cat acesta este mai simplu, cu atat detaliile trebuie sa fie mai atragatoare.
Primitor, dar nu mult prea confortabil
E bine sa lucram la un birou primitor, dar nu exagerat de confortabil. Pentru ca, pana la urma, trebuie sa ne inspire sa muncim, nu sa ne traga la somn.
Este si motivul pentru care simplitatea poate fi, de multe ori, cea mai buna solutie. Combinatia ideala: pereti si podea in culori neutre, mobilier din lemn si, recomandam noi, cateva plante.
Culoare si frumos
Un alt principiu pentru decorarea biroului de acasa este urmatorul: „Fiind spatiul tau, incarca-l cu tot ce iti place”. Si aici vorbim, in special, de picturi si postere care adauga un plus de culoare.
Pentru acest lucru, alegeti un birou cu design creativ, inedit, aerisit. Cum este cel de mai jos, de exemplu:
Amestec de clasic si nou
Sunt si cazuri fericite in care piesele vechi de mobilier si designul interior contemporan fac casa buna.
Am vazut in Romania birouri cu blat din lemn recuperat, vechi de peste 100 de ani, pus pe un schelet de picioare metalic. Sau un birou modern la care a fost așezat un scaun vechi. Sau, mai bine zis, un scaun nou, dar cu design clasic, cum e modelul de mai jos.
Cat mai multa lumina naturala
Lumina naturala face ca un spatiu de dimensiuni reduse sa para mai mare. Si trebuie sa tineti cont de acest lucru atunci cand va amenajati biroul de acasa.
Sfatul nostru este sa lasati multa lumina naturala sa vina din lateral; veti obtine o atmosfera relaxanta si productiva in acelasi timp.
Cromatica si optimizarea spatiului
Ultimele doua exemple de amenajare a biroului de acasa pun accentul pe culoare si optimizarea spatiului.
Totul depinde de personalitatea fiecaruia, dar un lucru este clar: grija pentru detalii ne face sa ne simtim mai bine si sa muncim cu spor si fara stres pe toata durata zilei.
Acest articol a fost realizat de redactia noastra in parteneriat cu INSIGNIS, magazin specializat de mobila, decoratiuni interioare si corpuri de iluminat.