Odată cu debutul sezonului rece, numărul persoanelor cu infecții virale respiratorii acute și gripă crește semnificativ. În ultimii ani, niciun sezon de toamnă-iarnă nu a fost „complet” fără o epidemie de gripă. În fiecare an, virușii sunt alții, iar complicațiile după o boală anterioară devin din ce în ce mai periculoase.
Medicii insistă asupra prevenirii competente a infecțiilor virale respiratorii acute și a gripei sub formă de vaccinare. Cu toate acestea, 99% din populație are încredere în remediile populare pentru prevenirea și tratarea răcelii, dovedite de-a lungul anilor. Este greu să ratezi apariția bolii. Printre primele simptome ale unei răceli, se numără starea generală de rău, durerea în gât, secreția nazală, tusea.
Poți preveni apariția simptomelor ușoare cu ajutorul medicinei tradiționale simple și ieftine. Cele mai multe dintre ele au un efect ușor asupra corpului, iar probabilitatea reacțiilor alergice în utilizarea lor este scăzută. Înainte de toate, însă, aveți grijă că vă încălziți cum trebuie casa. Dacă observați că nu fac față caloriferele, puteți apela la calorifere verticale (ele ocupă mai puțin spațiu jos, unde sunt majoritatea obiectelor de mobilier dintr-o cameră) sau la frumoasele panouri radiante.
Cele mai eficiente metode de combatere a simptomelor gripei și răcelii
Acidul ascorbic sau vitamina C nu sunt produse de corpul uman și nici nu sunt stocate în corpul uman. Prin urmare, este necesar să se includă în dieta zilnică alimente care conțin vitamina C, iar în timpul epidemiilor de gripă, să se consume în cantități mari. Faptul că vitamina C ajută la răceli, este cunoscută de mult timp. 1.000 mg de vitamina C pe zi poate preveni bolile și poate susține starea de bine.
Studii recente au arătat că vitamina C nu previne sau vindecă gripa, ci că ameliorează simptomele și scurtează durata bolii. Aportul zilnic de vitamina C reduce riscul de răceli cu 50%. Vitamina C este bogată în citrice (lămâi, portocale, grapefruit, kiwi), mere, curmale, fructe de pădure (coacăze negre, căpșuni), legume (proaspete și varză murată, ceapă, usturoi). Nu uita de ierburile care conțin vitamina C: rădăcină de brusture, fenicul, hamei, mentă, urzică, pătrunjel, ardei roșu, frunze de zmeură, floare de tei.
Ceai de măceșe
Este util să preparați ceai de măceșe. Este necesar să consumi lichide în cantități mari și calde (nu fierbinți). Se recomandă un ceai slab verde sau negru, la care se adaugă o lingură de miere și o felie de lămâie.
Ardei iute și piper
Vitamina C și ardei iute roșu sau piper. Potrivit unor cercetări, doar o boabă de piper sau infuzie de ardei roșu conține mai multă vitamina C, decât mai multe lămâi combinate. Ardeiul iute este utilizat pe scară largă pentru a trata durerile în gât și tusea.
Dacă gâtul este roșu, poți dizolva ¼ linguriță de ardei roșu măcinat într-un pahar cu apă caldă și poți face gargară cu această soluție. Persoanele cu ulcer peptic sau gastrită trebuie să utilizeze ardei iute cu precauție extremă.
Soluții saline
Se crede că clătirea regulată a cavității nazale cu soluții pe bază de plante sau soluții saline, nu numai că ajută să faci față primelor simptome ale bolii, ci este, de asemenea, o metodă excelentă de prevenție.