Reteta celebrelor chiftelute suedeze a fost data publicitatii, pe Facebook, chiar de catre ambasada acestei tari la Bucuresti.
In stilu-i caracteristic, echipa de comunicare a Ambasadei Suediei a surprins placut pe toata lumea cu anuntul despre chiftelutele care i-au cucerit pe romani.
„Te asteapta inca o saptamana grea de munca de pe canapea? Suntem alaturi de tine (cu gandul) si dorim sa te ajutam cu… o reteta de chiftelute suedeze”, se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a reprezentantei diplomatice.
„Aceasta iti poate oferi raspunsul la doua intrebari existentiale: cum sa faci sa le mai mananci, acum ca s-a inchis Ikea si cum sa-ti diversifici portofoliul de activitati, acum ca s-a inchis mall-ul (si Ikea)”, continua mesajul, pe acelasi ton glumet.
Ingrediente si mod de preparare
Pentru prepararea chiftelutelor este nevoie de 500 g de carne tocata (amestec vita/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapa, sare, piper, condimente dupa gust.
Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin unt, fara a o rumeni. Inmoaie pesmetul in lapte. Amesteca carnea tocata cu ceapa, oul, laptele / pesmetul si condimentele. Adauga putina apa, daca este nevoie.
Modeleaza chiftelutele si apoi rumeneste-le intr-o tigaie, intr-o cantitate suficienta de unt topit. Intoarce-le si lasa-le sa se rumeneasca pe toate partile.
„Serveste cu piure de cartofi sau cartofi fierti si sos de merisoare (daca ai apucat sa-ti cumperi).PS: Cei care nu muncesc de acasa sunt rugati sa ignore acest mesaj”, se incheie mesajul Ambasadei Suediei.
Ce spun internautii
In doar cateva ore, postarea a devenit virala, avand peste 1.000 de reactii si peste 100 de share-uri. Romanii au apreciat gestul ambasadei, dar au cerut detalii suplimentare. „Eu as vrea reteta de la cele vegetariene. Se poate?”, a comentat o internauta.
„Condimentele fac totul la aceste chiftelute. Si chiar esentialul nu l-ati postat”, a spus o alta.
Unii au facut si glume. „Mai bine le gatiti voi, iar noi ne ocupam de comenzile online”, a scris un tanar.
Iar un altul a tinut sa ia apararea preparatelor romanesti: „Astea pe langa chiftelele romanesti sunt pistol cu apa. Sunt ok si astea, dar nu se compara cu niste chiftele romanesti!”.