Suntem încă în Postul Crăciunului, așa că, această rețetă de ciorbă de perișoare din nuci, este ideală pentru această perioadă. Este de post, foarte sănătoasă și sățioasă. Trebuie neapărat să o preparați, gustul vă va da pe spate!
Rețetă ciorbă de perișoare din nuci
Multă lume preferă perișoarele din carne, dar aflați că puteți face perișoare și de post. Tocmai de aceea, vă propunem astăzi ciorbă de perișoare din nuci. Rețeta nu e deloc greoaie și se face cu ingrediente simple, pe care le aveți deja în bucătărie! În continuare vă arătăm cum se prepară această rețetă delicioasă:
Ingrediente necesare:
- doi morcovi
- un păstârnac
- o rădăcină de pătrunjel
- jumătate de țelină
- doi tije de apio
- o ceapă
- două linguri de ulei
- sare după gust
- patru linguri de bulion
- borș pentru acrit
- trei cartofi
- un ardei
- pătrunjel
- leuștean.
Umplutura pentru perișoare
- șapte linguri de nuci măcinate
- șase linguri de orez
- sare după gust
- piper după gust
- o linguriță de boia
- 50 grame de chia hidratată în 200 ml de apă
- pătrunjel
- șapte linguri de pesmet
- mărar
- o ceapă mică.
Modul de gătire
Prima dată, trebuie să curățați și spălați legumele: țelina, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, apio, cartofii, ceapa. Le tăiați și le adăugați într-o oală în care ați pus apă. Lăsați la foc mic, timp de 20 de minute. Între timp, vă puteți ocupa de perișoare.
Apoi, veți mărunți nucile cât mai mărunt se poate, iar orezul trebuie spălat și pus la umflat. Puneți într-un bol, nucile, orezul, chia hidratată în apă, pesmetul, pătrunjel și mărar toate foarte mărunt, o ceapă mică tocată, sare, piper, boia. Amestecați foarte bine conținutul și formați perișoarele din nuci. Ungeți mâinile în ulei ca să faceți mai ușor și repede perișoarele. Adăugați în ciorbă uleiul, borșul și bulionul.
Când începe din nou să fiarbă, dați la foc mic și puneți perișoarele. Lăsați să fiarbă timp de 10-15 minute, timp în care spălați și tocați ardeiul, iar apoi îl puneți în ciorbă. După ce ați oprit ciorba, lăsați circa 5 minute, apoi puneți pătrunjel și leuștean tocat mărunt. Poftă bună!
Sursa foto: ourdailyfood.ro