Daca vara optam pentru mancaruri usoare si nu concepem o zi in care sa nu mancam o salata sau cateva fructe care sa ne racoreasca, in sezonul rece, majoritatea mancarurilor pe care le preparam se potrivesc de minune cu muraturi. Fie ca vorbim de ciorbe sau preparate la cuptor, atunci cand punem langa ele legume murate, schimbam in totalitate gustul acestora. Am vorbit AICI despre reteta ungureasca de varza murata, iar AICI despre reteta bulgareasca de castraveti murati. Nu am ignorat nici fructele si am impartasit cu voi cea mai buna reteta de pepene rosu murat. Astazi ramanem in aceeasi zona si cum probabil ti-ai dat seama deja, vom vorbi tot despre muraturi. Mai exact, va vom prezenta in randurile ce urmeaza reteta de ceapa murata.
Reteta de ceapa murata. Ingrediente
- 1 kg ceapa mica
- 1 l apa
- 150 grame zahar
- 80 grame sare
- 6-8 flori marar uscat
- 200 ml otet
Reteta de ceapa murata. Mod de pregatire
Se amesteca apa, otetul, zaharul, sarea si florile de marar, iar compozitia obtinuta se pune la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, opriti focul. Pasul urmator este sa asezi florile de marar in borcane, iar peste marar sa pui ceapa curatata, in borcane. Dupa ce ai pus ceapa in toate borcanele, toarna siropul obtinul mai sus in fiecare dintre ele. Se capseaza borcanele si se sterilizeaza timp de 10 minute in baie de apa. Pasul final este sa le pui intre paturi pana a doua zi, cand sunt complet reci. Depoziteaza-le apoi intr-un loc intunecos si rece.
Pe cat de simplu, pe atat de delicios. Cu siguranta, ceapa murata va fi pe placul fiecarui membru al familiei si garantam ca odata ce o vei gusta, nu iti vei mai putea imagina o masa de iarna, fara sa o completezi cu ceapa murata. Pofta buna!
Foto: unica.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: