Legaturile de ceapa si usturoi verde prezente pe tarabele din piata te imbie sa le consumi cat mai mult dupa lunile in care nu le-ai vazut. Dar pe langa salate, poti prepara si mancaruri calde obisnuite inverzite cu aceste ingrediente pentru a le da savoare de sezon. Va prezentam trei retete cu ceapa si usturoi verde pe care sa le incercati in aceasta perioada.
Copane cu ceapa si usturoi verde
Ingrediente:
- 4 pulpe superioare
- 4 ciocanele
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1-2 legaturi usturoi verde
- oregano
- piper negru macinat
- 2 linguri de bulion
- sare
- apa
- o cana de vin sec (optional)
Preparare:
Spalam si curatam bine pulpele si le condimentam. Le punem intr-o tava termorezistenta cu partea de piele in jos. Tocam marunt ceapa si usturoiul verde si le presaram deasupra puiului.
Dizolvam bulionul in putina apa si il turnam peste pulpe. Completam cu apa cat sa acopere carnea.
Dam la cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate la foc mic. Dupa acest timp, scoatem tava si intoarcem pulpele. Adaugam vinul. Mai dam la cuptor pentru inca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Sursa: romedic.ro
Retete cu ceapa si usturoi verde. Tocanita de porc
Ingrediente:
- 800 g pulpa porc
- 5 fire ceapa verde
- 5 fire usturoi verde
- 1 lingura boia
- 2 lingura ketchup picat
- 1 lingura delikat
- ½ lingurita cimbru
- 200 ml vin alb
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Preparare:
Carnea de porc o taiem in bucati de 4-5 cm. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca, pana s-a albit. Adaugam ceapa si usturoiul tocate rondele, le lasam 2-3 minute la calit, apoi completam cu apa cat sa acopere carnea. Punem un capac si lasam circa 30 minute. Intr-un castronel amestecam boia, ketchup-ul, delikat-ul si cimbrul. Amestecul il punem peste carne, adaugam si vinul si mai lasam sa fiarba circa 30 minute. Completam cu apa calda din cand in cand, in asa fel incat sa ramana un sos bine legat.
La final se pun sare si piper si se presara patrunjelul verde tocat marunt.
Se poate servi cu piure de cartofi, alaturi de o salata de castraveti cu ceapa verde si marar.
Sursa: sim0na-world.blogspot.ro
Retete cu ceapa si usturoi verde. Cartofi cu usturoi verde la cuptor
Vor fi apreciati de intreaga familie si sunt atat de gustosi ca va vor lua gandul de la cartofii prajiti.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras rosu
- 4-5 ciuperci (optional)
- 1 ceasca mica de ulei de masline
- sare, piper, boia de ardei dulce
- 1 cana de apa
Preparare:
Se taie cartofii cuburi, la fel si ciupercile. Taiem ardeiul si ceapa julienne. Ungem o tava cu ulei de masline, punem cartofii, ardeii, ciupercile si ceapa. Adaugam condimentele. Punem si restul de ulei si apa. Punem tava la cuptorul incins in prealabil la 200 de grade Celsius timp de 45 de minute.
Taiem usturoiul verde in bucati micute. Cand cartofii sunt aproape gata, il adaugam peste ei si mai lasa tava la cuptor maximum 10 minute.
Pot fi serviti cu o salata de rosii cu ceapa verde.
Sursa: qbebe.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: