Prea putin consumat pe parcursul anului pentru cat este de santos si gustos, spanacul poate fi folosit in diverse preparate. Va propunem trei retete cu spanac, gustoase, satioase si rapid si usor de facut, exact ce va trebuie pentru o masa sanatoasa in timpul unei saptamani aglomerate de munca.
1. Tagliatelle cu sos de gorgonzola si spanac
Este o reteta foarte simpla, perfecta pentru o cina rapida. Totul e gata in 15 minute!
Ingrediente (pentru 2 portii):
- 200g de tagliatelle proaspete
- 100g gorgonzola – vom prefera varianta piccante care are o aroma mai puternica (sau alta branza cu mucegai nobil, la alegere)
- 100g spanac congelat frunze (sau baby spinach proaspat)
- 100ml smantana de gatit
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei de masline
Preparare:
Punem intr-o oala mare apa cu sare la fiert, cam cate un litru de apa pentru fiecare suta de grame de paste. Cand fierbe, adaugam pastele si le fierbem cat scrie pe amabalaj si apoi le strecuram.
Pana fierbe apa cu pastele, pregatim sosul. Intr-o craticioara mare, daca se poate antiaderenta, punem sa se incinga doua linguri cu ulei de masline. Curatam 2-3 catei de usturoi si ii zdrobim usor cu lama cutitului si-i aruncam in uleiul incins. Ii lasam sa danseze acolo pana incep sa-si schimbe culoarea, cand ii pescuim cu o lingura de lemn si-i aruncam caci si-au lasat deja aroma de care aveam nevoie.
Adaugam spanacul congelat si acoperim craticioara, pana se decongeleaza si se inmoaie, aproximativ 5 minute vor fi necesare. Daca folosim baby spinach proaspat, doua minute sunt suficiente. Adaugam apoi smantana de gatit, amestecam si lasam sa bolboroseasca inca 2 minute, dupa care adaugam si gorgonzola taiata cubulete. Cand s-a inmuiat si ea, e gata sosul.
Sursa: kissthecook.ro
2. Retete cu spanac. Salata cu ciuperci si ou
Ingrediente (2 portii):
- 5 ciuperci
- 100 gr spanac
- 1 ceapa rosie
- 4 fire de patrunjel verde
- 1,5 linguri ulei
- 2 oua fierte
- sare, piper
Preparare:
Spanacul se spala bine, ceapa se taie rondele, ciupercile se spala si se taie in patru.
Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei si ciupercile pentru 5 min, amestecand periodic. Le lasam sa se racesca apoi formam salata.
Peste spanacul rupt in bucati potrivite asezam ciupercile, ceapa, o jumatate de ou si patrunjelul taiat marunt. Adaugam 1 lingurita de ulei, sare, piper – dupa gust si amestecam.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro
3. Retete cu spanac. Somon la cuptor
Ingrediente:
4 bucati file de somon
200 gr spanac proaspat
240 gr ciuperci
otet sau zeama de lamaie
1 rosie
1 lingurita busuioc uscat
sare dupa gust
150 gr ulei de masline
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade.
Se aseaza pestele intr-o tava unsa.
Spanacul se spala bine si se taie cu cutitul nu foarte marunt. Rosia se spala si se taie in jumatate se scoate miezul afara, dupa care se taie bucatele. Ciupercile se curata si se taie coditele, dupa care se taie felii. Din ulei si otet sau zeama de lamaie se face un dressing ca si pentru salata, se pune sare, piper,busuioc uscat si alte mirodenii dupa preferinta. Dressingul se toarna peste spanac, rosie si ciuperci si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune peste somon.
Se pune la cuptor pentru 20 sau 25 minute.
Se serveste cu orez fiert.
Sursa: flu.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: