Nu suntem englezi si nu obisnuim sa bem un ceai la ora 5, dar cu siguranta apreciem cativa biscuiti pe care sa ii mancam dimineata, cand ne bem cafeaua sau seara, cand bem un ceai. Biscuitii cu ciocolata pot fi si sanatosi, daca sunt preparati acasa si, in cantitati limitate, sunt chiar indicati, pentru o dieta echilibrata.
In randurile de mai jos, am pregatit trei retete de biscuiti cu ciocolata pe care te invitam sa le descoperi. Acestia pot fi un desert ideal pentru weekend sau o gustare delicioasa in timpul saptamanii.
Retete de biscuiti cu ciocolata
Ingrediente:
- 200 g unt
- 60 g zahar tos
- 80 ml lapte condensat crema
- 200 g faina
- ¼ lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 100 g pepite de ciocolata
Preparare:
Amesteca unutl si zaharul tos cu mixerul, la viteza mare, pana obtii o spuma. Adauga laptele condensat si amesteca bine. Apoi, adauga faina, cernuta si amestecata cu praful de copt si varful de sare. La final, incorporeaza si pepitele de ciocolata. Incinge cuptorul la 160°C si pune hartie de copt in tava. Formeaza bilute din aluat si pune-le in tava, la distanta de 4-5 cm intre ele. Lasa-le la copt 8-10 minute sau pana vezi ca s-au rumenit usor pe margini. Nu e nicio problema daca sunt putin moi cand ii scoti din cuptor. Se vor intari dupa ce se racesc.
Retete de biscuiti cu ciocolata
Ingrediente:
- 125 g faina
- 2 oua
- 80 g unt
- 2 linguri cacao
- 2 linguri zahar
- 75 g nutella
- o lingurita praf de copt
Preparare:
Amesteca ouale cu zaharul, adauga untul topit si racit, cacaoa, nutella, faina si, la sfarsit, praful de copt cernut printr-o sita deasa. Pune aluatul in frigider si lasa-l 30 de minute si apoi formeaza bilute de marimea dorita. Pune bilutele in tava de cuptor pe care ai pus in prealabil hartie de copt si lasa biscutitii sa se coaca in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 15 minute. Atunci cand vezi ca incep sa crape la suprafata, scoate-i din cuptor si pune-i cu grija pe o farfurie ca sa se raceasca.
Retete de biscuiti cu ciocolata
Ingrediente:
- 170 g unt
- 70 g zahar pudra
- 20 g cacao
- 1 albus
- 185 g faina
Preparare:
Amesteca untul moale cu zaharul pudra si cacaoa. Adauga albusul si amesteca bine. Apoi, adauga si faina si amesteca pana compozitia devine o pasta omogena. Formeaza fursecuri cu gaura in mijloc si aseaza-le pe o tava pe care ai pus foaie de copt. Lasa biscuitii in cuptor pentru 20 de minute, la 180°C.
Foto: https://pixabay.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: