Limonada este o bautura hidratanta si gustoasa excelenta pentru perioada estivala. Este la baza o bautura banala, dar poate fi completata cu diverse fructe sau ierburi si preparata in mai multe feluri. Va prezentam 5 retete de limonada, atat dintre cele clasice, cat si dintre cele mai neobisnuite, pe care sa le incercati vara aceasta.
Limonada cu menta – reteta araba
Ingrediente:
- 2 lamai mari
- -1/2 l apa
- -1/2 cana frunze de menta proaspete
- -5 linguri zahar (sau dupa gust)
Preparare:
Lamaia se stoarce si se pune in mixer impreuna cu apa, zaharul si frunzele de menta. Se amesteca pana ce frunzele de menta sunt maruntite bine.
Se toarna in pahare si se serveste imediat.
Retete de limonada. Cu ghimbir si miere
Ingrediente:
- 3 lamai bine coapte
- 1 litru de apa
- 1 radacina de ghimbir
- miere in functie de preferinte
Preparare:
Taiati lamaile in jumatati, opriti o jumatate, iar pe restul le stoarceti. Jumatatea ramasa o taiati in felii subtiri. Apoi se rade ghimbirul pe razatoare. Amestecati bine sucul de lamaie cu ghimbirul si mierea, apoi puneti apa plata. La final, feliile de lamaie. Lasati la frigider sau puneti cuburi de gheata.
Retete de limonada. Cu capsuni
Ingrediente:
- 1 lamaie zemoasa
- 2 – 3 lime stoarse
- 1 kg de capsuni
- zahar brun
- apa plata sau carbogazoasa
Preparare:
Un secret pentru realizarea acestei bauturi este sa curatati capsunile si sa puneti zahar peste ele, apoi sa le lasati cateva ore la frigider. Apoi le dati prin blender si le amestecati cu celelalte ingrediente. Lasati la rece sau puneti fulgi de gheata. Puteti decora cu frunze de menta.
Retete de limonada. Cu piersici
Ingrediente:
- 2 lamai
- 3 piersici coapte
- zahar
- apa plata
Preparare:
Decojiti piersicile dupa ce le-ati spalat bine, indepartati samburii, taiati-le in bucati mici si lasati-le intr-un vas cu zahar si cu zeama de la lamai. Amestecati sa se omogenizeze si turnati apa plata. Se poate servi cu gheata sau de la frigider.
Retete de limonada. Cu miere si levantica
Ingrediente:
- cateva flori de levantica – proaspete sau uscate;
- 1 litru de apa
- 1 lamaie mare sau doua mai mici
- miere – 3-4 linguri, in functie de cat de dulce iti place sa fie limonada
Preparare:
Puneti florile de levantica intr-o carafa si turnati apa fierbinte peste ea. Lasati-o la infuzat pentru cel putin 30 de minute, apoi strecurati-o si lasati-o sa se raceasca.
Cand s-a racit complet, adaugati mierea si zeama de lamaie. Amestecati totul bine, pana se topeste mierea, apoi turnati limonada in paharele umplute pe jumatate cu cuburi de gheata. Pentru un aspect placut, decorati cu flori de levantica proaspete.
Surse: elacraciun.ro, gustos.ro, divahair.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: