Un fel de mancare optim in zilele fierbinti de vara este o supa rece. Plina de vitamine, saraca in calorii, foarte hidratanta si racoritoare, o supa rece va va incanta in plus papilele gustative prin combinatii inedite. Va prezentam trei retete de supe reci pe care sa le incercati cu prima ocazie.
Gazpacho andaluz
Sa incepem cu celebra supa spaniola gazpacho. Supa cu rosii este o alegere buna atat rece, cat si calda. O puteti consuma cu salata verde si paine facuta in casa si pranzul va fi complet.
Ingrediente:
- 1 kg rosii bine coapte, taiate in jumatati
- 2 castraveti mici
- 1 ardei gras rosu
- 250 gr paine alba fara coaja, taiata cubulete
- 100 ml otet de vin
- 100 ml ulei masline
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita chimion
- 1/2 lingurita boia ardei iute
- sare, piper
Preparare:
Intr-un bol, stoarce usor jumatatile de rosii astfel incat sa iasa sucul si semintele. Strecoara sucul.
Toaca pulpa de rosii, pune-o impreuna cu sucul strecurat si adauga ardeiul si castravetele tocate cubulete, usturoiul zdrobit, painea, uleiul si oteltul. Amesteca bine si lasa-le sa stea la temperatura camerei timp de 15-20 minute pentru a imbina aromele.
Pune toate ingredientele amestecate intr-un blender si paseaza-le cu o ceasca de apa (sau supa de pui, daca ai). Strecoara amestecul pasat printr-o strecuratoare deasa.
Pune supa la rece timp de o ora. Serveste-o decorata cu frunze de busuoic sau patrunjel.
Retete de supe reci. Supa de castraveti cu iaurt
Ingrediente:
- 2 castraveti (englezesti) mari curatati de coaja si seminte
- 180 gr iaurt grecesc
- 60ml ulei de masline
- 2 linguri tarhon tocat
- 10 gr patrunjel proaspat tocat
- 20 gr marar proaspat tocat
- 1 catel usturoi
- 1 salota (hasma) tocata
- 1/2 ceapa rosie feliata
- 3 linguri suc de lamaie
- sare, piper
Preparare:
Taie castravetele in cubulete si pastreaza deoparte 50 gr.
Pune intr-un blender restul de castravete cu iaurtul, sucul de lamaie, salota, usturoiul, ierburile aromatice si uleiul de masline. Mixeaza pana cand maruntesti toate ingredientele si obtii o supa fina.
Condimenteaza cu sare si piper si lasa la rece pentru cel putin 8 ore.
Condimenteaza inca o data supa inainte de servire.
Serveste cu bucatele de castravete, felii de ceapa rosie si cateva picaturi de ulei de masline.
Retete de supe reci. Supa de ardei cu sfecla
Ingrediente:
- 400 gr sfecla rosie curatata si taiata in bucati mici
- 3 bucati ardei gras rosu curatat si taiat in bucati
- 800 ml supa concentrata de pui
- 2 salote tocate marunt
- 1 lingura ulei de masline
- 250 ml apa
- 2 linguri suc de lamaie
- 130 gr branza de capra faramitata
Preparare:
Soteaza salotele in uleiul incins, timp de 4 minute.
Adauga ardeiul gras tocat si bucatelele de sfecla. Amesteca bine si adauga apa si supa concentrata. Lasa totul sa dea in clocot.
Acopera cu un capac si fierbe la foc mic timp de 1 ora, pana cand sfecla se inmoaie bine.
Lasa supa sa se raceasca putin, adauga sucul de lamaie si condimenteaza cu sare si piper. Paseaza supa cu un blender si pune-o la rece, in frigider, peste noapte.
Serveste supa rece cu branza de capra si putin piper, langa felii de lamaie.
Sursa: foodstory.stirileprotv.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: