Daca este ingrijit ca la carte, un prosop poate rezista pana la zece ani, timp in care isi indeplineste misiunea la fel de bine ca in prima zi cand a fost cumparat. Dar, pentru ca ne sta in fire, mai facem greseli pe parcurs, din nestiinta sau din graba, iar prosoapele isi pierd in timp din aspectul pufos. O compania americana specializata in materiale textile de lux a pus laolalta sapte greseli pe care le facem atunci cand folosim prosoapele pe care le preluam si noi in materialul ce urmeaza.
Prima greseala, potrivit expertilor de la Boll&Branch, este utilizarea de balsam de rufe atunci cand spalam prosoapele. Substanta care ne face rufele mai moi nu face decat sa reduca din capacitatea prosopului de a absorbi apa atunci cand il folosim dupa baie. Tesatura preia, de asemenea, mirosurile mai usor ceea ce face ca prosopul sa capete acel odor de umezeala si mucegai.
In al doilea rand, pentru ca tot am vorbit de mirosuri, acestea trag la prosoapele impaturite sau facute ghemotoc dupa utilizare. Dupa ce le-ati spalat sau dupa ce le-ati folosit, intindeti-le pe sarma sau atarnati-le intr-un carlig intr-un loc foarte bine ventilat.
O alta greseala care trebuie evitata cu orice pret este folosirea prosoapelor pentru indepartarea machiajului. Acesta poate lasa pete urate si, uneori, permanente asa ca folositi servetele speciale pentru demachiere.
Uneori facem exces de zel chiar si atunci cand spalam. In acest context, evitati folosirea de prea mult detergent. Acest lucru nu face decat sa intareasca tesatura prosoapelor care devin destul de incomode in utilizare. Folositi mai putin detergent decat folositi la un ciclu normal de spalare sau apelati la detergent pentru bebelusi, mai spun expertii americani.
Nu uitati sa scuturati bine prosoapele dupa spalare, cand le intindeti pe sarma, sau cand le bagati in uscator. Un prosop botit, bagat astfel in uscator, risca sa ramana cu incretituri permanente.
Nu stergeti urmele de pasta de dinti folosind prosopul! Multe din aceste produse igienice au in compozitia lor substante pentru albirea dintilor si riscati astfel sa va treziti cu pete pe prosoapele voastre pe care nu le mai puteti apoi scoate.
Ramanand la acelasi subiect, nu folositi detergenti care contin inalbitori deoarece prosoapele isi pierd din culoare sau capata acele pete inestetice. In final, mai spun expertii de la Boll&Branch, spalati prosoapele dupa cel mult patru utilizari.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: