Patul este epicentrul unui dormitor pentru ca somnul este pentru sanatate cel mai bun medicament. Este o premisa solida pentru randamentul pe care il dam a doua zi in plan profesional sau pentru buna dispozitie pe care o afisam in viata de familie. In consecinta, va prezentam mai jos sapte ponturi pentru un dormitor relaxant care au ca element central patul.
Lesne de inteles, pentru confort si un somn bun, alegeti salteaua potrivita. O oferta variata de saltele – ortopedice, superortopedice, memory sau cu spuma – puteti gasi la acest magazin online, la preturi excelente. O mare parte dintre saltelele furnizate au huse detasabile pentru o usoara intretinere pe termen lung.
Cat despre paturi, gasiti tot AICI o serie de modele moderne, majoritatea tapitate si cu dotari menite sa sporeasca confortul vostru, precum tetiere rabatabile, alaturi de alte piese de mobilier pentru aceasta incapere. Paturile sunt disponibile intr-o varietate de culori, modele, dimensiuni si materiale astfel incat sa se plieze atat pe gusturile voastre, cat si pe structura incaperii.
Pozitia patului, foarte importanta
Revenind la ponturile promise, care se fundamenteaza pe principiile feng shui, este important de stiut ca patul trebuie asezat cat mai departe de usa de acces in dormitor, mai concret, in coltul opus celui in care se afla usa, de preferat in diagonala. Explicatia consta in faptul ca distanta cat mai mare fata de usa mareste senzatia de spatiu in camera, dar si de control asupra acestuia.
Nu va asezati patul sub o fereastra, ci cu spatele la un perete. Potrivit principiilor amintite, fereastra va poate absorbi energia, pe cand peretele ofera in subconstient o protectie solida, asa cum un scaun protejeaza spatele cand stam pe el. Din acest motiv este indicat sa alegeti un pat cu tablie si, la fel de important, unul cu picioare, pe sub care sa circule in voie fluxurile energetice.
Nu asezati un pat intre fereastra si usa, pe o linie imaginara dreapta, deoarece curentul va stoarce in egala masura de energie.
In acelasi context, asigurati-va ca incaperea primeste cat mai multa naturala, fara insa ca lumina solara sa cada direct pe pat deoarece acesta va fi astfel supraincarcat energetic.
Asezati cate o noptiera, in design similar, de fiecare parte a patului, de preferat in forme rotunde, care sa simbolizeze echilibrul, mai ales daca impartiti patul cu cineva. Lampile trebuie sa fie si ele identice.
Evitati amplasarea unei oglinzi in camera care sa reflecte patul pentru ca oglinzile sunt considerate surse prea puternice de energie pentru un spatiu gandit a fi unul de odihna.
Nu asezati un pat cu picioarele spre usa pentru ca energia se va scurge in acea directie. In egala masura, nu amplasati un pat direct sub o grinda din tavan deoarece aceasta din urma poate genera un sentiment de presiune care sa va afecteze somnul. Aceeasi presiune poate fi emanata si de un dormitor aglomerat, asa ca tineti incaperea utilata simplu.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: