Cand te gandesti la meniul de Craciun, printre primele preparate care iti vin in minte sunt sarmalele. Alaturi de vestita salata de boeuf, diverse preparate din carne de porc si cozonaci, sarmalele sunt nelipsite de pe masa romanilor in aceasta perioada a anului. Am vazut AICI cum se prepara corect salata de boeuf si care este ingredientul gresit pe care multe gospodine il folosesc; AICI cateva sfaturi pentru a obtine cozonaci pufosi si nu in ultimul rand, am vazut AICI cum se afuma carnea de porc. Astazi, revenim cu un alt articol in care vorbim despre preparate pentru sarbatori. Asadar, citeste in continuare pentru a afla cum prepari cele mai gustoase sarmale ardelenesti.
Sarmale ardelenesti. Timp de preparare
Dupa cum bine stim, pentru a prepara sarmalele, este nevoie sa petrecem destul de mult timp in bucatarie. Asadar, timpul de preparare este de aproximativ 140 de minute, in timp ce timpul de gatire este de 30 de minute. Astfel, in total, dureaza aproximativ 2 ore si 50 de minute sa pregatesti aceste sarmale delicioase.
Sarmale ardelenesti. Ingrediente
Pentru pregatirea sarmalelor ardelenesti ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 g carne tocata de porc
- 200 g carne tocata de vita
- 4 felii sunca afumata
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 ceasca orez
- 200 ml suc de rosii
- sare
- piper proaspat macinat
- câteva boabe de piper
- marar proaspat sau uscat
- cimbru (optional)
- 1 cana zeama de varza
- 14-15 foi varza murata
- ardei iute sau boia de ardei
Sarmale ardelenesti. Reteta
Ultimul pas este sa pui sarmalele la foc mediu, iar dupa primele clocote sa reduci focul la minim si sa le lasi sa fiarba aproximativ 2 ore. Daca se doreste, pot fi puse si la cuptor, timp de o jumatate de ora.
Foto: http://retete.unica.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: