Impinsi de dorinta de libertate, dar si animati de provocarea unui stil de viata cu totul nou, oamenii incep sa isi construiasca case in paduri, in copaci, toate avand ceva in comun: sunt foarte mici. Miscarea prinde contur si se extinde pe zi ce trece, cu tot mai multi oraseni satui de agitatia metropolelor refugiindu-se intre patru pereti din lemn in cautarea implinirii spirituale.
Un cuplu de americani, Bill si Brenda Campbell, si-au parasit locurile de munca in cadrul unei mari companii, au cumparat un teren in centrul statului Minnesota si pun la cale deschiderea primului sat de case mici din lume. Ideea nu le-a venit din senin, ci pe fondul unei ample miscari inregistrate in Statele Unite, in care tot mai multi oameni sunt atrasi de stilul de viata cu totul nou.
„Este fara indoiala o miscare in continua dezvoltare. Vad cum de la an la an devine tot mai mare”, a declarat Brenda. Proiectul a atras imediat adepti ai curentului nano-locuintelor. Printre acestia si Anna Reiter care si-a construit deja prima casuta (poza de deschidere) in ceea ce urmeaza a fi satul locuintelor in miniatura. Construita integral din lemn refolosit, casuta Annei are o suprafata de numai 22 de metri patrati si a costat doar 9.000 de dolari.
Casuta cu mansarda nu este conectata inca la reteaua de canalizare, dar este racordata la cea electrica, asigurand strictul necesar pentru un trai decent in mijlocul naturii. Proprietara se mandreste in schimb cu privelistile superbe la care nu ar mai renunta pentru nimic in lume.
Alte case urmeaza sa fie construite pe proprietatea familiei Campbell care a inceput deja delimitarea spatiilor unde viitoarele nan-locuinte vor fi amplasate. Visul lor este sa stranga laolalta oameni din toate paturile sociale care sa puna umarul pentru ridicarea unei asezari cu adevarat unice si prietenoase cu mediul inconjurator, in care fiecare sa traiasca fara grija datoriilor.
Pentru a-si asigura minime resurse financiare, dupa ce satul va lua fiinta, cei doi soti au de gand sa construiasca si un centru de evenimente, profitand de atentia mediatica atrasa de proiectul lor, dar si de numarul foarte mare de adepti ai miscarii nano-locuintelor.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: