Nimic nu este mai fascinant decat transformarea unei cladiri darapanate intr-o locuinta moderna, o turnura vizuala de 180 de grade. Astfel de proiecte provoaca si inspira deopotriva si, dincolo de banii investiti, vorbesc despre dorinta de schimbare, imaginatie si creativitate care joaca un rol central in astfel de metamorfoze uimitoare. In acest articol vom vedea cum hambarele unei vechi manastiri benedictine au luat forma unei case cochete in care modernul isi da armonios mana cu traditionalul pentru o imagine finala plina de savoare.
Manastirea a fost ridicata in secolul XI de un grup de calugari benedictini in apropierea actualului orasel Eye, din comitatul Suffolk, in estul Angliei. Manastirea a inflorit pana in jurul anului 1537 cand a fost desfiintata. Peste secole, piatra si lemnul vechii manastiri au fost folosite de localnici pentru a ridica alte cladiri, printre care si mai multe hambare. Acestea au fost descoperite de o familie de englezi, ea stilist, el director de creatie, care a vazut in cladirile ponosite oportunitatea unei transformari miraculoase.
Pentru a face povestea si mai palpitanta, cei doi povestesc cum s-au dus la proprietarul vechilor hambare cu o oferta ferma. Acesta a acceptat-o imediat, dar, in timp ce le facea turul cumparatorilor de-a lungul si de-a latul vechii proprietati, cei trei au dat peste o vaca moarta intr-unul dintre hambare.
Privelistea macabra nu le-a schimbat insa planurile. Familia a inchiriat o casa intr-unul din satele din apropiere pentru a supraveghea indeaproape lucrarile de renovare a vechilor hambare. De ajutor le-a fost fiica lor cea mai mare, designer de interior, care a trasat schitele finale ale noii locuinte. Cinci ani a durat intregul proces in care hambarele calugarilor benedictini au primit o infatisare cu totul noua, mai ales pe interior. La exterior, noii proprietari au pastrat acoperisul din tigla, bineinteles, adus intr-o forma functionala dupa sute de ani de paragina.
In interior, noii proprietari au decis sa creeze un spatiu deschis de la un capat la altul si au folosit obiecte vechi pentru decoratiunile interioare. Unul dintre hambare a fost si el renovat, dar transformat intr-un spatiu care gazduieste o galerie de arta si o sala de evenimente.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: