Schimbarile fac bine, este aproape un truism. In aceste conditii, dati si locuintei voastre un aer nou care sa va energizeze, inoculandu-va o stare de buna dispozitie. Mai jos gasiti un scurt ghid de renovare a unui apartament astfel incat sa aveti imaginea de ansamblu asupra acestui proces si sa va puteti organiza mai usor.
Este lesne de inteles ca totul incepe cu lucrurile ascunse privirii, ca sa ne exprimam plastic. Mai exact, procesul se desfasoara din interior spre exterior. Asadar, incepeti prin inlocuirea instalatiilor electrice si sanitare pentru ca ulterior n-o mai puteti face si, daca o faceti, dati tot procesul peste cap. Pentru ca le-am mentionat, gasiti AICI o oferta foarte buna de instalatii sanitare, in vreme ce AICI puteti alege solutii termice moderne si eficiente. Dupa ce ati acoperit acest pas, treceti la decopertarea suprafetelor (tavane, pereti, podele), inlaturand zugraveala veche sau faianta/gresia/parchetul.
Urmatorul pas consta in inlocuirea geamurilor vechi si montarea celor noi, de regula termopane. Aici oferta este atat de diversa incat cea mai buna alegere este un raport calitate/pret optim. Mergeti insa si pe calitate, chiar daca implica costuri in plus, pentru ca aceste geamuri sunt o investitie pe termen lung, cu impact direct asupra confortului vostru (izolare termica si fonica). Mergand inainte in procesul de renovare, urmatorul pas este demontarea usilor vechi si executia noilor goluri de usi, dupa care urmeaza montarea celor noi. Atat la ferestre, cat si la usi este nevoie, dupa montarea lor, de reparatiile de rigoare, inevitabile de altfel.
Alegeti calitatea pentru ferestre si instalatiile termice si sanitare
Dupa ce ati nivelat totul in jurul noilor ferestre si usi, se da prima mana de glet. Primul strat este necesar pentru nivelarea suprafetelor peretilor si plafoanelor, iar cel de-al doilea pentru finisaj. Pentru a nu intampina probleme legate de deteriorarea peretilor in timp, trebuie ca ambele straturi de glet sa se usuce foarte bine. Inainte de a aplica vopseaua lavabila trebuie sa amorsam suprafetele in cauza. Amorsa (substanta pe baza de rasini sau aracet) se aplica pentru intarirea gletului, pentru inchiderea porilor si pentru o fixare mai buna a vopselii lavabile.
Se aplica apoi prima mana de vopsea lavabila si se fac ultimele reparatii, daca este cazul. La final, a doua mana de lavabila va desavarsi aspectul cromatic ales de voi. Montati la final prizele si intrerupatoarele si parchetul si plinta. In baie sau bucatarie, procesul se desfasoara diferit, in sensul ca montarea instalatiilor se face dupa placarea peretilor si a pardoselii cu gresie si faianta. Pentru eficienta si rezultate optime, este bine sa apelati la serviciile unei firme specializate care va ofera si garantie.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: