Zacusca se numără printre preparatele-vedetă ale toamnei, perioada în care gospodinele pregătesc cămara de iarnă. Un sfat este esențial de urmat atunci când o pregătim, pentru a ne asigura că nu se strică. Gospodinele desăvârșite cunosc o serie de trucuri pe care le respectă cu sfințenie atunci când vine vorba de borcanele pentru cămară. Ce să adaugi în borcane înainte să faci zacusca?
Ce să adaugi în borcane înainte să faci zacusca
Zacusca este preparatul vedetă de toamnă, iar toți românii adoră acest preparat. Mai toate gospodinele o prepară în această perioadă. În plus, dacă e făcută ca la carte, aceasta poate fi și destul de gustoasă și sănătoasă.
E important însă să ținem cont de anumite detalii înainte de a ne apuca de treabă. Poate nu știai, dar dincolo de legumele pe care le folosești, la fel de importante sunt și borcanele, astfel încât conservarea să fie una cât mai bună.
Preparatul va rezista mai mult pe timpul iernii
Borcanele trebuie igienizate foarte bine înainte de a pune zacusca în ele. În acest mod sunt distruse toate bacteriile și este evitată apariția mucegaiului. Procesul de sterilizare este extrem de important și așa veți evita bacteriile și mucegaiurile.
Detergent de vase și apă fierbinte în borcane
Ce să adaugi în borcane înainte să faci zacusca? Ei bine, detergent de vase și apă fierbinte. De asemenea, este bine să insiști la marginea borcanelor, fix acolo unde vine capacul înfiletat.
Poate nu știai, dar acolo mai pot rămâne urme fine de zacuscă de anul trecut, sau urme ale unui preparat vechi. Astfel, apariția mucegaiului este favorizată. Capacele trebuie la rândul lor sterilizate și nu trebuie să fie ruginite sau strâmbe.
În ceea ce privește temperatura de sterilizare, specialiștii ne recomandă să le punem într-o tavă cu gura în sus la cuptor, la o temperatură de 150 de grade celsius. Ele trebuie lăsate acolo timp de 15 minute. Și la cuptorul cu microunde poți steriliza borcanele. În acest caz le poți lăsa timp de 2 minute, la temperatură maximă.
Sursa foto: youtube Sandu Gospodarul