Daca aveti o casa in constructie sau in renovare, este bine sa luati in calcul semineele si termosemineele ca solutie de incalzire. Acestea functioneaza pe lemne sau peleti si, pe langa caldura, dau eleganta si rafinament oricarei locuinte.
Atat semineele, cat si termosemineele incalzesc camera in care sunt montate prin radiatie si convectie. In plus, termosemineele incalzesc si celelalte incaperi din casa prin intermediul sistemului de radiatoare la care sunt conectate. Acestea sunt echipamente complet automatizate si echipate (pompa, vas de expansiune, termostat, presostat etc) si ofera posibiliatatea de a fi conectate la un termostat de camera, montat la distanta, prin care se poate gestiona temperatura ambientala dorita.
Autonomia termosemineelor este superioara datorita unui rezervor de dimensiuni mari care asigura o functionare de pana la 4 zile cu un randament de peste 90%. Un semineu pe lemne are, insa, farmecul lui si se vinde la pachet cu accesorii suplimentare (perie de curatare, vatrai, manusa de protectie etc.) menite sa usureze folosirea acestuia.
Un semineu precum cel de mai jos este dotat cu usa de alimentare cu geam din sticla termorezistenta, care confera siguranta in exploatare si aduce valente estetice produsului, permitand vizualizarea permanenta a flacarii.
Corpul semineului este din tabla din otel tratata, sudata si vopsita cu vopsea termorezistenta. Gratarul de ardere este confectionat din fonta si asigura rezistenta si durabilitate in timp. Calitatea finisajului acestui semineu il recomanda ca produs premium pentru o ambianta placuta in orice camin.
Antigelul, esential pentru buna functionare a instalatiilor
In cazul in care optati pentru o centrala termica, specialistii recomanda folosirea antigelului termotehnic pe timpul sezonului rece. Fie ca discutam despre o casa de vacanta ce nu este ocupata in permanenta, fie despre un apartament care a fost eliberat de chiriasi, consecintele fenomenului de inghetare a conductelor de apa are consecinte serioase. Daca instalatia termica nu a fost golita, spargerea uneia sau a mai multor tevi va deteriora sever peretii, respectiv podeaua locuintei. Asa ca rolul antigelului in instalatii este esential pentru protejarea conductelor.
Introducerea acestui element in circuit nu este suficienta. Calitatea si densitatea antigelului sunt criterii importante pentru functionarea cat mai liniara a intregii instalatii. Verificarea acestor parametri se face cu ajutorul unui tester de antigel, de tip glicomat sau densimetru. Acesta permite verificarea temperaturii de congelare, atat a antigelurilor pe baza de monoetilenglicol, cat si a celor pe baza de propilenglicol sau glicoli. Masurarea se face prin scufundarea partii superioare a densimetrului sau glicomatului in antigel, la o temperatura cifrata in jurul valorii de 20ºC.