Continuam seria de sfaturi practice care sa va ajute in casa, la curatenie sau in diferite alte situatii in care credeti ca doar produsele de pe rafturile magazinelor va pot ajuta. De jur imprejurul vostru se afla insa solutii la care nici macar nu v-ati gandit in treacat, fara sa mai fiti nevoiti sa dati banii altora. Cateva sfaturi pentru acasa, usor de pus in pactica si eficiente, in materialul urmator.
Sticle, vase si tot felul de recipiente cu gatul ingust pe fundul carora se depoziteaza mizerie in timp, greu de inlaturat fara o perie de sticla. In lipsa acesteia si, mai ales, fara a mai depune efort, aruncati o mana de orez in interior si turnati o solutie de apa calda cu putin sapun lichid dupa care agitati pret de cateva minute. Boabele de orez isi vor face bine treaba si vor inlatura orice urma de mizerie de pe fund.
Cand puneti vasele in masina de spalat, aveti obiceiul (de inteles, de altfel) de a inghesui cat mai multe pentru a scapa de corvoada mai repede si usor. Daca vreti sa organizati spatiul mai usor, atunci folositi-va de benzi de elastic pentru a fixa paharele cu picior intr-un colt si a face loc altor vase.
Daca aveti animale de companie in casa care lasa in urma lor smocuri de par (putin probabil sa fie altfel), atunci gasiti solutia mai usor decat va imaginati. Lasati aspiratorul la locul sau si rulati o manusa de cauciuc pe mana si incepeti sa frecati usor canapeaua sau fotoliul pe care animalul si-a lasat urmele. Parul va disparea usor, iar manusa poate fi usor clatita sub jetul de apa.
Pentru ca tot se apropie sezonul sarbatorilor de iarna, scapati de praful depus pe o coroana din conuri de brad pe care o agatati pe usa de la intrare introducand-o intr-o punga de hartie in care aruncati si un sfert de cana de sare de bucatarie. Inchideti punga si agitati usor pret de cateva minute astfel incat sarea sa patrunda in orice colt al coroanei si sa ia cu ea praful cel inestetic.
Atunci cand pregatim o salata, ne ia ceva timp pentru a spala bine frunzele, de spanac, rucola sau orice alta ingredient folosit. Ei bine, spun cei care au incercat ei insisi asta, ca sa va asigurati ca orice urma de pamant sau de mizerie a fost inlaturata de pe frunze, spalati-le intr-o solutie salina, apoi clatiti si frunzele sunt gata de a fi consumate.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: