Pentru situatiile-surpriza care nu pot fi niciodata excluse, un generator de curent este o alegere mai mult decat practica. Aveti la dispozitie doua tipuri de astfel de aparate, actionate de motoare pe motorina sau benzina, astfel ca intregul efort de contabilizare a avantajelor si dezavantajelor fiecaruia dintre ele se reduce simtitor. Ca sa va venim in ajutor, astazi ne vom concentra pe cateva sfaturi pentru alegerea unui generator de curent pe benzina.
Ca si la autovehicule, pretul unui generator pe benzina este mai mic decat al celui pe motorina, bineinteles, comparatia facandu-se la puteri similare. Mai mult decat atat, cel pe benzina este mai silentios si mai usor, un aspect deloc de neglijat daca vorbim despre generatoare portabile.
Generator pe benzina vs generator pe motorina
Nu in ultimul rand, un generator de curent pe benzina este, gratie tehnologiei incorporate, mai putin voluminos decat cel pe motorina si, implicit, mai usor de depozitat. Bineinteles, revenind la comparatia din domeniul auto, un generator pe benzina consuma mai mult combustibil decat cel pe motorina si nu este la fel de longeviv precum acesta din urma. Mai nou, pe piata au aparut si generatoare pe gaz.
Pentru locuinte, sunt recomandate generatoarele portabile, usor manevrabile. Cele stand-by sunt indicate pentru zonele cu pene de curent frecvente. Atunci cand puneti pe hartie criteriile pentru alegerea unui generator electric trebuie sa luati in calcul si puterea electrica furnizata de acesta.
Calculează necesarul de energie online!
Este nevoie, in consecinta, de niste calcule aproximative care sa puna cap la cap toti consumatorii majori de energie electrica de acasa astfel incat sa aveti o imagine de ansamblu asupra necesarului de energie, iar un consultant de vanzari sa va poata oferi un echipament adecvat pentru necesitatile voastre particulare. Foarte important va fi totusi sa lasati o marja mai mare de eroare, generatoarele electrice functionand optim doar atunci cand nu sunt solicitate la capacitatea lor maxima.
Accesand acest link gasiti o simulare de calcul care sa va ajute in evaluarea necesarului de energie.
In orice caz, consumul de carburant al unui generator este de regula proportional cu puterea motorului sau. Cu cat puterea generatorului de curent este mai mare cu atat acesta va putea intretine un consum mai ridicat la nivelul consumatorilor din gospodarii.
Totodata un astfel de model de generator este capabil a sustine un numar mai mare de consumatori spre deosebire de unul cu o putere a motorului mai mica. In egala masura, zgomotul la generatoare este proportional in cele mai multe dintre cazuri cu puterea pe care acesta o dezvolta. In general, zgomotul generatorului in stare de functionare poate varia undeva intre 60 si 62 dB pana la 69 dB la unele modele.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: