Roșiile sunt unele dintre cele mai populare legume de la noi din țară. Totuși, și legumitorii cu experiență întâmpină greutăți la cultivarea lor. Iată câteva sfaturi practice pentru ca roșiile din grădină să se coacă mai repede! De ce să țineți cont în această perioadă?
Sfaturi practice pentru ca roșiile din grădină să se coacă mai repede
Roșiile pot da roade mai rapid în cazul în care se ține cont de câteva lucruri simple și utile. Tomatele se pot savura mult mai devreme dacă țineți cont de câteva sfaturi simple. Doar gospodarii de la țară le cunosc în detaliu și le aplică de fiecare dată. Iată ce trebuie să faceți pentru ca roșiile să se coacă mai repede.
Prima dată, trebuie îndepărtate florile rămase pentru că acestea consumă din energie. Apoi, este esențial ca vârful răsadurilor să fie tunse. Așadar, e foarte important să tăiați tulpina centrală de deasupra cele mai înalte ramuri cu roșii coapte.
Taie frunzele inferioare ale plantei care sunt mai aproape de sol. Acest lucru îmbunătățește circulația aerului și reduce riscul de boli, permițând totodată soarelui să ajungă mai bine la fructe.
Așa vă veți putea bucura mai rapid de tomate
În plus, roșiile din grădină se coc mai rapid atunci când răsadurile nu se mai udă atât de des. Asigură-te că plantele primesc suficientă apă, dar evită udarea excesivă. Solul ar trebui să fie uniform umed, dar nu îmbibat cu apă.
Oferiți hrană bio pentru tomate, care va dezvolta armonios plantele din curte. Îngrășământul care se folosește trebuie neapărat să conțină azot, care este elementul principal pentru viața acestora.
Folosește un îngrășământ echilibrat, cu un conținut ridicat de fosfor și potasiu, dar nu prea mult azot, deoarece acesta din urmă poate favoriza creșterea frunzelor în detrimentul fructelor. Un stimulent excelent de creștere constă în drojdie de bere sau coji de banane.
Dacă temperaturile sunt scăzute, poți folosi mulci din plastic negru pentru a încălzi solul în jurul plantelor de roșii. Aceasta ajută la menținerea unei temperaturi optime pentru creștere și coacere.
Sursa foto: freepik.com