Una dintre regulile nescrise este ca atunci cand se schimba sezonul, trebuie sa facem o curatenie generala. Astfel, la inceputul toamnei, fiecare dintre noi se pregateste pentru sezonul rece nu doar in ceea ce priveste mancarea (muraturi, legume congelate etc), ci si in ceea ce priveste curatenia. Scapam de tot ce nu ne mai este util, tot ce este stricat si tot ce nu ne mai dorim sa avem in casa.
Si pentru ca am vorbit de treburile din bucatarie, am pregatit AICI un mic ghid care sa te invete cum sa congelezi corect legumele. Revenind la toamna, acesta nu este doar sezonul curateniei, ci si sezonul racelilor. Cel mai probabil ai observat deja in jurul tau oameni care tusesc sau stranuta, in metrou sau pe strada, lucru care te-a determinat sa iei la randul tau anumite masuri de precautie. Cu toate acestea, regulile pe care le stim cu totii si anume sa ne spalam des pe maini si sa ne protejam de frig, nu sunt suficiente, iar lucrul cel mai important pe care uiti sa il cureti in sezonul rece se afla chiar sub nasul tau. Ba mai mult, exista mari sanse sa citesti acest articol cu ajutorul lui. Ai ghicit, ne referim la telefonul mobil.
Asadar, pe langa celelalte lucruri pe care le faci deja – cum ar fi sa stranuti mereu intr-un servetel, nu in palma, sa nu iti atingi fata cu mainile murdare, sa ai grija sa fii hidratat pe parcursul zilei, trebuie sa iti cureti telefonul mobil in mod regulat. Este foarte simplu sa cureti si sa dezinfectezi un telefon, iar acest lucru poate face diferenta, avand in vedere ca telefonul este mai murdar decat capacul de la toaleta (da, ai citit bine!).
Cum sa dezinfectezi telefonul mobil
In primul rand, nu folosi servetele antibacteriene deoarece acestea dauneaza ecranului, fiind destul de abrazive. Foloseste in schimb o laveta din microfibra, pe care sa o umezesti cu alcool sanitar(spirt) si cu ajutorul careia sa stergi telefonul o data sau de doua ori pe saptamana (carcasa telefonului poate fi stearsa zilnic).
Desi pare un lucru minor, telefonul nostru este mult mai murdar decat se vede cu ochiul liber, iar bacteriile care se afla pe el se transfera pe pielea noastra, de aici si faptul ca, cel mai adesea, ne apar cosuri pe obrazul unde tinem telefonul cel mai des.
Foto: atmedia.imgix.net
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: