Hortensiile sunt printre cele mai frumoase și spectaculoase flori pe care le poți crește în grădina ta. Fiind foarte puțin pretențioase și foarte ușor de crescut, poți să îți umpli toată grădina cu aceste flori. Acum ceva vreme ți-am prezentat un articol legat de îngrijirea hortensiilor. Ne-am gândit că poate ți-au căzut și ție cu tronc aceste plante. De aceea îți vom arăta câteva soiuri de hortensii pe care le poți planta în curte sau grădină.
Soiuri de hortensii
Hortensia Nikko Blue este una dintre cele mai populare soiuri de hortensie din grădină. Aceasta crește sub forma unei tufe bogate ce poate ajunge până la 1,5 metri înălțime, fiind un soi de talie mijlocie.
Nu doar culoarea sa albastră o face să fie printre soiurile preferate, însă și parfumul florilor acesteia o face să fie printre hortensiile populare.
Acest soi are nevoie de lumină solară în timpul dimineții, iar în timpul după-amiezii să aibă parte de umbră. Solul trebuie să fie umed pentru ca planta să crească armonios și să nu se ofilească atunci când apar bobocii. Acest soi se plantează la o distanță de aproximativ 1.2 metri între plante.
Pentru a putea avea această culoare, acest soi de hortensie va avea nevoie de un sol foarte acid. Pentru acest lucru vei avea nevoie de turbă acidă și îngrășământ pentru plante acidofile. În cazul în care plantezi acest soi într-un sol alcalin, florile vor avea culoarea roz.
Hortensie de munte
Hortensia de munte este un soi mai neobișnuit de hortensie, fiind mai puțin populară față de surorile sale. Au, de asemenea, și un aspect unic, acestea având flori mult mai mici, cu câteva florescențe mai mari și colorate pe marigini.
Hortensiile de munte sunt plante sălbatice, așadar sunt foarte rezistente în special la un climat mai aspru. Aceste flori pot fi plantate în special dacă locuieșt în zone ceva mai reci. Vor supraviețui fără probleme în fața iernilor.
Trebuie, totuși, să știi că, în ceea ce privește lumina, hortensia de munte nu trebuie să fie plantată într-un loc în care lumina soarelui să o atingă în mod direct. Are nevoie de umrbă și lumină difuză. În cazul în care e ținută în lumina directă a soarelui aceasta se va arde.
Solul trebuei să fie obligatoriu acid pentru ca planta să se poată dezvolta sănătos. Un sol alclin sau argilos va face ca frunzele plantei să se albească, iar planta va începe să se usuce.
Soiuri de hortensii
Florile verzi sunt, de multe ori, superstaruri printre alte flori din curte sau din grădină. Dacă îți place culoarea verde și îți dorești ca și florile din grădină să aibă florescențe verzi, atunci Hortensia cu panicule Limelight s-ar putea să fie alegerea perfectă pentru tine.
Acest soi are flori extrem de mari care ajung până la 30 de centimetri și concurează de multe ori cu hortensiile care au folrescența sferică. Nu doar că au flori mult mai mari, dar sunt și foarte rezistente la temperaturi joase. Acest soi poate rezista până la temperaturi de -30 de grade Celsius.
Dacă tai florile după ce acestea înflloresc, acest soi va crește și mai abundent pe tot parcursul anului. Acestea vor înflori până la sfârșitul toamnei. Au nevoie de semiumbră și lumină solara directă în timpul dimineții.
Hortensii Cityline Mars
Acest soi superb de hortensii te va face să te îndrăgostești de culorile sale cu siguranță. Hortensiile Cityline sunt ceva mai mici ca dimensiune, așadar sunt ideale pentru zonele mai mici din grădina sau curtea ta. Acestea înfloresc de la începutul verii și își mențin florescența până aproape de finalul verii.
Aceasta poate crește până la 30-90 centimentri înălțime, așadar o poți planta fie în combinație cu alte plante, fie aproape de o cărare. Iubește locurile semi-umbrite și solul cu umiditate moderată și bine drenat. Acestea rezistă la soare atâta timp cât are destulă apă în sol.
Dacă vrei să schimbi culoarea florilor, poți folosi sulfat de aluminiu pentru a le face mai albastre sau pune-le zeamă de lămâie verde pentru a le face mai roz. Fiind un soi compact și mic, nu necesită tăieri.
Soiuri de hortensii
Ultimul soi de hortensii pe care ți-l prezentăm în acest articol este soiul Lacecap. Denumirea acestui soi vine de la aspectul dantelat pe care îl au florile.
Florile mici din centru sunt flori fertile, iar cele din jurul marginii sunt flori sterile.
La fel ca majoritatea soiurilor de hortensii, și Lacecap au nevoie de lumină și umbră parțiale, precum și un sol bine drenat. Nu e necesar să o tai, însă trebuie să o uzi regulat.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îl împarți cu prietenii și familia ta!