Câte soiuri de castraveți știi că există? Poate că nu există atât de multe soiuri românești de castraveți pe câte soiuri de roșii există. Totuși, ne-am gândit să îți oferim câteva informații despre castraveți, în special dacă dorești să îi plantezi în propria grădină.
Soiuri românești de castraveți
Soiul Crișan este un soi autohton de castraveți carnichon. Este un soi foarte productiv de castraveți, având o plantă viguroasă cu legare bogată și continuă.
Fructele sunt în general scurte, de culoare verde închisă, greutatea unuia ajungând până la aproximativ 60-70 de grame.
Acest soi se poate planta pe câmp în luna mai-iunie. Recoltarea va putea fi realizată în luna iunie sau august. Crișan este o opțiune foarte bună pentru plantarea lor în grădină deoarece se adaptează foarte bine la condițiile de cultură.
Soiul Codruț
Castraveții Codruț sunt un soi de castraveți de vară, având ca și caracteristică principală coaja lucioasă de culoare verde închis. Acest soi se cultivă pe câmp, fiind foarte rezistente la condiți de stres, oferind culturi bune chiar și în anii cu condiții climatice mai neprielnice.
Rezistă foarte bine și la temperaturi scăzute, așadar pot fi consumați proaspeți sau pot fi utilizați în murături.
Soiuri românești de castraveți
Castraveții Slănic sunt un alt soi românesc, timpuriu, ideal pentru cultivarea pe câmp.
Fructele sale sunt de tip cornichon, de mărime medie și cu o culoare vedere închis. Sunt potrivite atât pentru a fi consumate proaspete, dar și pentru industrializare, având o pulpă crocantă.
Cu acest soi de castraveți nu veți avea probleme legate de temperaturi sau climat deoarece poate fi cultivat în toate zonele țării. Desigur, în funcție de cât de multă lumină primesc plantele, tipul de sol și alți factori, culturile pot varia în funcție de zona țării în care sunt plantați.
Soiul Cornistar
La fel ca și în cazul castraveților Codruț, Cornistar este un soi rezistent la condițiile extreme de temperatură, fiind productivi chiar și în perioade nerpielnice. Castraveții Cornistar sunt un soi de castraveți de toamnă și se seamănă pe câmp. Totuși, aceștia pot fi plantați și primăvara prin răsaduri produse în ghivece.
Fructele au culoare verde închis și pot fi consumate atât proaspete, cât și în murături sau salate.
Dacă te-am convins să plantezi vreunul dintre aceste soiuri de castraveți în grădina ta, cu siguranță vei avea o cultură bogată de castraveți anul acesta. Spor la plantat!