Revenim cu noi idei de amenajare a unor apartamente mici, de data aceasta sub 50 de metri patrati. Sunt solutii care fac o prioritate din economia de spatiu prin diferite mijloace accesibile, in special trucuri cu un puternic impact vizual, astfel incat, odata patrunsi inauntru, sa gasiti incaperi aerisite, elegante si primitoare. Iata deci cum amenajam un apartament sub 50 de metri patrati, intr-o serie de patru exemple preluate de pe site-ul Home-designing.com
Primul exemplu a fost o adevarata provocare pentru doi designeri polonezi care au primit o comanda de reamenajare a unui spatiu de doar 20 de metri patrati mostenit de un cuplu tanar. Cei doi specialisti au mers pe mana culorilor deschise, a liniilor simple si a insertiilor din lemn care sa amplifice spatiul dincolo de limitele sale fizice. Cum era de asteptat in astfel de situatii, spatiile de depozitare au fost toate integrate, inclusiv patul care urca si coboara in spatele unor panouri lucioase, lasand deschisa zona centrala a apartamentului. Accesoriile moderne imprima si ele un aer tineresc acestui spatiu restrans, dar deschis si primitor.
Din nou un spatiu de locuit deschis, pe 40 de metri patrati, amenajat tot la cererea unui cuplu tanar care l-a vrut totusi compartimentat in sectoare bine definite. Designerii au reusit sa faca din apartament un spatiu cu zone distincte din perspectiva esteticii si a utilitatii, inserand in egala masura si elemente care sa le uneasca. Dormitorul a primit un plus de intimitate prin instalarea unei draperii cu rol principal de a bloca lumina naturala care patrunde abundent pe fereastra din fata. Nuantele de gri domina acest interior, cu jocuri vivace de tipare pe pereti si pe jos.
Al treilea apartament are 43 de metri patrati si este, din perspectiva designului interior, rodul muncii unui designer ucrainean, Nastya Antonyuk. Spatiul interior este impartit din doua de o structura neagra care adaposteste baia, separand bucataria si holul de la intrare de living si dormitor. Un decor eclectic reflecta personalitatea clientului, intr-un amestec de mobila vintage, textile si sisteme de iluminat in stil industrial.
Intins pe o suprafata similara, ultimul apartament combina materiale accesibile ca pret, precum cimentul si lemnul, intr-un spatiu minimalist, cu insertii organice pline de personalitate. Cimentul apare acolo unde te astepti mai putin, precum abajurul lampilor sau chiar ghivece, in vreme ce piesele de mobilier emana ideea de transparenta, eliberand spatiul si permitand luminii sa se strecoare in voie.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: