Desi in ziua de astazi se poarta foarte mult podeaua fara niciun fel de covor, exista o multime de beneficii atat estetice cat si practice pe car eun covor le poade aduce unei incaperi.
Noi va furnizam cateva informatii esentiale despre ce tipuri de covoare exista pe piata si cum le puteti recunoaste pentru a alege intotdeauna calitatea cea mai buna. Preturile oscileaza si in functie de calitate, insa gasiti suficiente modele bune la preturi ce se pot incadra intr-un buget mediu sau chiar mic.
Recomandarea noastra e sa va stabiliti bugetul inainte de a merge la cumparaturi si sa alegeti strict modele care se incadreaza in buget.
Tipuri de covoare
PVC – Poate vi se pare ciudat si nu stiati, dar exista covoare din PVC. Ele sunt folosite in special pentru baie dar si pentru bucatarie. Motivul e unul foarte simplu: sunt foarte rezistente, usor de intretinut si mai ales au calitatea de a fi antiderapante, ideale pentru spatiile umede.
Acril – Covoarele din acril sunt recomandate pentru spatiile in care circulatia nu este prea mare, desi ele se decoloreaza foarte greu. Principalul avantaj al covoarelor din acril este ca rezita cu brio la pete si umezeala.
Iuta – Modelele de covoare din iuta dau un aer de clasic, simplu, traditional. In general iuta e un material din care sunt confectionate covoare cu modele simple si au culori neutre. Sunt cele mai bune pentru interioare in stil rustic.
Bumbac – Si covoarele din bumbac pot fi folosite pentru a decora in stil rustic o incapere, insa ele sunt ceva mai ‚sofisticate’. Aceste covoare au o multime de calitati: de exemplu ele revin la forma initiala chiar daca pe ele au stat asezate piese grele de mobilier, din acest motiv se folosesc des in living, holuri sau chiar in dormitor. In plus, covoarele de bumbac sunt ecologice si prietenoase cu mediul si se curata simplu, atat uscate cat si umede.
Poliester – Seamana mult cu lana, are o textura moale, se usuca rapid si in general necesita o intretinere minimala si simpla. Covoarele de poliester sunt ideale pentru camera copilului sau living, sau in spatiile des circulate.
Polipropilena sau olefin – Un material chiar si mai rezistent ca poliesterul la traficul intens este polipropilena. Si la pete rezista extrem de bine, insa se deterioreaza usor sub greutate mare, asa ca nu puneti mobilier sau picioarele unei mese pe covorul din polipropilena pentru ca vor ramane urme. Un covor ideal pentru dormitor.