Atunci cand locuiesti la casa, iar accesul la utilitati este destul de dificil sau chiar inexistent, este important de stiut ca un hidrofor de calitate este capabil sa satisfaca si cele mai exigente cerinte. Utilitatea unui astfel de sistem se resimte mai ales atunci cand locuinta nu este racordata la o retea de apa, intrucat te va ajuta sa alimentezi casa cu apa, indiferent ca o folosesti la treburile casnice sau in gospodarie.
Ce este hidroforul – explicatii pe intelesul tuturor
Hidroforul nu este altceva decat un aparat, care odata instalat asigura sursa de alimentare cu apa intr-o locuinta. Consumatorii o pot folosi in uzul casnic, activitati specifice gospodariei, gradinarit, irigatie, in zonele prielnice acesteia din urma activitati. Practic este sistemul idel care alimenteaza cu apa o casa si care substituie cu succes racordul la un sistem centralizat. 3 termeni definesc cel mai bine un hidrofor de calitate si anume, silentios, economic si eficient.
Orice hidrofor are in componenta o pompa de inox al carei scop este acela de a impiedica contactul dintre apa care este pompata in interiorul sitemului si mediul in care acesta se afla. Astfel, apa nu va intra in contact cu impuritatile si substantele straine din mediul exterior. Printr-un mecanism simplu apa este extrasa, filtrata si pompata prin circuitul hidroforului.
Hidroforul mai este prevazut si cu un vas, in interiorul caruia se afla o perna cu aer. Aceasta intra in functiune atunci cand se pierde din aer, iar presiunea scazuta face ca pompa hidroforului sa nu mai dea randament maxim.
Intr-o zona in care alimentarea cu apa este greu de realizat, hidroforul reprezinta o solutie eficienta de pompare a apei. Acest sistem nu produce foarte mult zgomot, deci nu cauzeaza niciun deranj consumatorilor. Daca este utilizat in conditii normale, viata hidroforului este prelungita pe o durata mare de timp.
Achizitionarea unui model de calitate este o adevarata investitie, mai ales ales atunci cand se doreste performanta. Astfel, inaltimea de refulare, adancimea maxima atinsa, puterea motorului, debitul maxim si capacitatea vasului sunt numai cateva dintre criteriile care dicteaza diferenta de preturi. Este bine ca fiecare persoana interesata sa stie de la bun inceput ce nevoi si astepari are de la un hidrofor, astfel incat alegerea sa fie una cat mai potrivita. In cazul in care ai in plan achizitionarea unui model cu putere mare, trebuie sa te astepti la costuri ceva mai ridicate decat in cazul unuia cu motor mic.
Un hidrofor de suprafata sau unul de adancime?
Cel de suprafata este dedicat adancimilor mai reduse, pana la nivelul de 8 metri. Asa cum este de asteptat, pretul este mai prietenos decat cel al hidrofoarelor de adancime. Sunt apreciate mai ales pentru economie si fiabilitate, dar in acelasi timp prezinta si un minus – nu pot fi folosite pentru pomparea apei din puturi care depasesc 8 metri adancime.
De cealalta parte sunt hidrofoarele de adancime pe care le defineste performanta. Motorul este special realizat in asa fel incat sa poate pompa apa de la adancimi mari, chiar si de la 30 de metri adancime. Asa cum este si firesc, consumul de energie este mai ridicat, asemenea si pretul de achizitie.
In ce priveste materialul din care este confectionat, hidroforul din inox ofera randament mai mare, in timp ce unii aleg fonta pentru rezistenta sporita.
Pompa submersibila – o idee buna?
Desi ambele utilaje au acelasi scop, respectiv de a aduce apa la suprafata, ele se diferentiaza destul de mult. Pompa submersibila se monteaza pe fundul putului si impinge apa la suprafata, iar hidroforul se instaleaza la suprafata si aspira apa.
Unii aleg pompa datorita faptului ca este mai usor de instalat, dar si datorita capacitatii sale de autoamorsare. Se poate folosi la pomparea apei din foraje, la irigat gradina precum si la umplerea rezervoarelor pentru pastrarea apei.
Oricum ar fi, hidroforul sau pompa submersibila sunt sisteme ideale pentru a aduce apa la suprafata acolo unde este nevoie, in timp util. Pe shop-einstal.ro cei interesati gasesc atat modele variate de hidrofoare si pompe, cat si componente ale acestora pentru a inlocui piesele ce s-au defectat care care prezinta neajunsuri. Raportul pret-calitate este unul mai mult decat satisfacator. Pentru cei care nu au auzit inca de acest site, este vorba despre o companie specializata pe vanzarea de produse specifice instalatiilor termice si sanitare, infiintata din anul 2005.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: