Probabil cel mai des sfat auzit in tot acest mediu alert si stresant in care ne ducem viata zi de zi este sa ne relaxam, sa stam linistiti, sa ne calmam. Peste zi, ne impunem noua insine sa ne decuplam de tot ceea ce inseamna viata profesionala si sa ne dedicam familiei, pasiunilor sau prietenilor. Unii isi regasesc linistea interioara in gradina, pe balcon, in mijlocul naturii. Dar la fel de bine iti poti incarca bateriile si in propria locuinta, casa sau apartament, daca stii sa iti aranjezi camera astfel incat sa devina un spatiu meditativ. Vedem mai jos cativa pasi simpli care sa te ajute sa iti creezi propriul spatiu de meditatie acasa.
Meditatia iti creste imunitatea, potenteaza functiile cerebrale si indeparteaza anxietatea si depresia. De multe ori apelam la psihologi pentru a depasi momentele dificile din viata, dar nu stim ca si meditatia ne poate ajuta. Pentru a demonstra ca orice incapere poate deveni un spatiu meditativ, ziaristii de la Huffington Post si-au transformat unul dintre birouri intr-o camera in care fiecare se regaseste si se intregeste spiritual.
Un designer interior le-a oferit cinci sfaturi practice care sa ii ajute. In primul rand, folositi culori calzi, care linistesc ochiul, fie ca vorbim de vopseaua de pe pereti sau de cea a accesoriilor din camera. Tonuri neutre, precum albastrul, verdele si violetul si rozul deschis au un efect linistitor
In al doilea rand, adaugati lumanari. E stiut ca lumina naturala care patrunde pe o fereastra ajuta cel mai bine meditatiei, dar, daca acest lucru nu este posibil, atunci folositi lumanari pentru a obtine aceeasi atmosfera de seninatate.
De asemenea, imprastiati in camera obiecte care va reprezinta si cu care va identificati spiritual – un tablou, diferite ornamente, un obiect religios, o clepsidra chiar. Va ajuta foarte mult sa va detasati de lumea exterioara si adancesc starea meditativa.
Pentru meditatie este esential sa aveti parte si de confort. Folositi astfel pernute pe care sa va asezati cand va curatati mintea si pe care puteti sa le depozitati fara probleme ulterior.
Folositi o noptiera sau o masa pe post de altar pe care sa puneti flori, lumanari sau chiar obiectele reprezentative amintite mai sus. Folositi acest altar ca un centru de greutate al incaperii pe care sa il asociati mereu cu starea meditativa astfel incat simturile sa reactioneze la vederea lui.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: