Spatiul ramane o problema in aranjamentele interioare intrucat niciodata nu este suficient pentru a se plia pe imaginatia si creativitatea noastra. Schimbam, redecoram, modificam pentru a tine pasul cu nevoile care apar de la zi la zi si, de ce nu, chiar si cu moda. Si, pentru ca orice locuinta, fie si un banal apartament, are niscaiva spatii de depozitare, acestea sunt mereu primele „victime” ale geniului nostru creativ. Nu rar ne-a fost dat sa dam peste locuinte cu debarale, daca nu eliminate total pentru a extinde spatiul de locuit, macar insarcinate cu un nou rol in casa. In cele ce urmeaza vom vorbi despre transformarea unei debarale in dressing, o optiune la care cei care tin pasul cu moda (a se citi cu multe haine) apeleaza des.
In functie de suprafata debaralei, este indicat sa montati separatoare pentru a delimita spatiile cu diferite functii. Tineti, de exemplu, hainele deoparte de incaltaminte montand separatoare verticale. O alta recomandare este o separare pe orizontala, pornind cu rafturile de jos rezervate incaltamintei, cele din mijloc pentru pantaloni, iar cele superioare, aflate la indemana, pentru camasi, pulovere etc. Pentru ca avem si costume si taioare este musai sa instalati si o bara de sustinere, fie din lemn, fie metalica, aceasta din urma fiind mai rezistenta. Divizarea spatiului se poate face si in functie de numarul membrilor familiei, din nou, daca spatiul permite o astfel de optiune. Puteti astfel sa ii responsabilizati pe cei mici, dandu-le in grija spatiile rezervate lor.
Daca alegeti repartitia spatiului pe rafturi, atunci optati pentru rafturi scurte si mai trainice, cu o lungime de cel mult 40 de centimetri. Cele lungi se vor curba in timp si vor deveni inestetice. Pentru ca depozitam aici haine si incaltaminte purtata, este indicat ca acest spatiu sa fie bine aerisit pentru a preveni igrasia si mirosul neplacut. Daca nu aveti o fereastra de aerisire, atunci asigurati-va ca deschideti usile atunci cand aerisiti casa si, suplimentar, montati deodorante de camera.
Si daca tot ati dat debaraua pe dressing, atunci faceti din acest spatiu unul complet functional: instalati accesorii precum un taburet sau chiar o bancuta care sa va ajute la incaltat si descaltat si o oglinda generoasa, montata pe usa pentru a fi mereu la indemana. Si, daca nu mai aveti loc in cuierul de la intrare, pastrati mereu un loc in dressing si pentru oaspeti. E un bun prilej pentru a va mandri cu noul spatiu practic din casa voastra.
Surse: Incasa.ro, Romanialibera.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: