Cartofii prajiti, chiftelele si tot felul de preparate pane pot fi pregatite intr-un mod mult mai sanatos. Friteuzele inovatoare Airfryer iti permit sa prajesti cu 80% mai putin ulei sau deloc. In plus le poti folosi pentru a frige, coace si rumeni felurile de mancare preferate.
Tehnologia Rapid Air genereaza mai putin miros decat la friteuzele traditionale, iar aparatul este usor de curatat.
Va prezentam trei retete delicioase pe care le puteti pregati la friteuza Airfryer, sigura si economica pentru utilizarea zilnica.
1. Peste crocant cu cartofi prajiti
Ingrediente pentru 2 portii:
2 rondele de somn sau alt tip de peste, in functie de preferinte (300gr)
1 ou mare (2 daca sunt mai mici)
2 linguri faina
un praf de sare si piper
o cana fulgi de porumb
1 lingurita condimente pentru peste
300 grame cartofi
½ lingurita de ulei de masline (optional)
Se incinge friteuza setand-o la 200°C pentru 15 minute.
Se amesteca bine oul, faina, sarea si piperul. Se condimenteza pestele si se da fiecare bucata prin amestecul de ou cu faina. Se scurge si se da apoi prin fulgii de porumb striviti. Se obtine o crusta uniforma.
Se scoate tavita incinsa din friteuza dupa cele 15 minute si se aseaza bucatile de peste. Introduceti tavita in aparat si prajiti 20 de minute la aceesi temperatura de 200°C. Dupa 10 minute, scoateti tavita si intoarceti pestele pentru a se rumeni uniform. Veti obtine o crusta crocanta si un peste bine facut, ca din baia de ulei.
Cartofii se taie bastonaste subtiri si se stropesc, optional, cu uleiul de masline pentru aroma. Se prajesc la 180°C timp de 16-18 minute. La fel ca in cazul pestelui, la mijocul timpului de preparare, scoateti tava din aparat si scuturati bine cartofii. Vor iesi crocanti la exterior si fragezi la interior si, in plus, foarte gustosi.
Sursa: teoskitchen.ro
2. Chiftelute de vita
Ingrediente:
400 grame de antricot de vita tocat
1 ou
ceapa tocata
patrunjel, marar, cimbrisor
sare, piper
ulei de masline (optional, pentru carnea mai slaba)
pesmet (in loc de faina clasica)
Se pregateste compozitia, se portioneaza chiftelutele si se dau prin pesmet. Se aseaza in aparat, setat la 200 de grade si in 7 minute sunt gata, la fel de bine rumenite ca scoase din tigaie.
Sursa: danarogoz.com
3. Rulouri cu branza dulce
Ingrediente pentru 6 bucati:
6 foi de orez
250 gr branza de vaci
un galbenus
2 linguri zahar brun
1 lingura zahar vanilat
3 linguri merisoare uscate
200ml apa fierbinte
Amestecati intr-un bol branza de vaci, zaharul brun, zaharul vanilat si merisoarele pana obtineti o crema omogena. Turnati apa fierbinte intr-un vas incapator si scufundati fiecare foaie de orez, 4-5 secunde, pana devine maleabila. Asezati foaia pe o planseta de lemn, puneti 2 lingurite cu varf de umplutura, apoi inchideti marginile laterale ale ruloului astfel incat sa treaca peste umplutura si rulati de sus in jos, cate de strans puteti. E important sa lucrati cu mainile usor umezite, pentru ca foaia de orez de usuca foarte repede si e dificil de rulat.
Incingeti aparatul la 200°C, scoateti apoi tava si asezati rulourile in cosulet. Timpul de coacere este de 8-10 minute sau chiar 12 daca doriti rulorile mai rumenite. Se pot servi pudrate cu putin zahar, dar si date cu dulceata de afine acrisoara pe deasupra.
Sursa: teoskitchen.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: