Revenim astazi cu mici trucuri care va fac curatenia, dar si gatitul, activitati mult mai usoare, mai ales ca implica produse pe care le aveti la indemana, dar ale caror secrete nu le-ati descoperit inca. De data aceasta ne limitam la produsele din bucatarie, carora le descoperim astazi noi valente. Iata mai jos cateva mici trucuri din bucatarie care cu siguranta se vor dovedi utile la nevoie.
Merele si perele taiate, daca nu sunt consumate la timp, capata acel strat maroniu pe care il stim cu totii. Daca vreti sa le mentineti proaspete, atunci stoarceti putina lamaie peste feliile de mar si para, iar ele isi vor pastra culoarea naturala pentru mai mult timp.
Daca sunteti pasionate de briose si, alaturi de voi, si ceilalti membri ai familiei, nu mai irositi banii pe formele cumparate din comert. Puteti la fel de bine apela la un servetel taiat in forme rotunde si pe care le strangeti jos cu un elastic.
Ati cumparat o cutie de Tic Tac pentru a va improspata respiratia si acum s-a golit? Nu o aruncati, ci folositi-o pentru a depozita diferite mirodenii in ea, mult mai usor de folosit decat o punga, mai ales daca o luati cu voi la drum lung.
De cate ori nu v-ati fript grabindu-va sa luati capacul de pe o oala aflata pe foc? Ei bine, pentru a economisi timp, nu va mai intidneti dupa manusi si prosoape, ci strecurati doua dopuri de pluta de la niste sticle de vin date gata pe sub manerul capacului. Acum il puteti manevra in voie, fara sa fiti nevoiti sa indepartati dopurile.
Aceasta idee ni s-a parut foarte interesanta si amuzanta in egala masura. Dupa ce ati savurat sushi sau mancarea chinezeasca preferata, nu aruncati betele. Faceti precum in imaginea de mai jos cand veti pregati un ceai si scapati de alte artificii inutile. Legati pliculetele de ceai de bat, asezati-l transversal peste ibricul sau cana cu apa fierbinte si la final aruncati batul cu tot cu pliculete.
Luati coaja unei lamai, inmuiati-o in sare si apoi frecati cu ea canile si alte recipiente patate de cafea sau de ceai. Efectul este garantat!
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: