Vorbim adesea despre diverse trucuri care ne usureaza activitatile zilnice. De exemplu, am vorbit recent despre motivul pentru care ar trebui sa pui o folie de aluminiu pe masa de calcat, de ce ar trebui sa tai un colt al buretelui de spalat vase, de ce e indicat sa pui cuburi de gheata in ghiveciul cu flori sau cum poti sa decongelezi carnea in doar 5 minute.
Astazi, venim din nou in ajutorul tau cu o serie de trucuri din bucatarie. Citeste in continuare pentru a afla de ce e indicat sa pui ceapa in congelator, ce sa faci in cazul in care vinul incepe sa isi schimbe gustul si cum faci ca legumele sa fie mai crocante, precum si alte trucuri utile.
Trucuri din bucatarie
- inainte sa cureti ceapa, pune-o in congelator, pentru 10 minute. In acest fel, atunci cand o cureti, nu risti sa iti mai dea lacrimile;
- daca iti doresti ca legumele sa fie mai crocante, tot ce trebuie sa faci este sa le pui in apa rece. Poti face asta inainte de a gati morcovii, telina sau ridichile;
- in cazul in care vinul pe care il ai acasa incepe sa isi schimbe gustul si sa devina acru, nu il arunca. Pune, in schimb, cateva stafide in sticla si vei vedea ca acesta va avea din nou un gust bun;
- pentru ca sarea de bucatarie sa nu se mai intareasca, pune cateva boabe de orez in solnita;
- in cazul deserturilor, inlocuieste ouale cu o banana, pentru un gust deosebit;
- pentru ca branza din frigider sa reziste mai multe, inveleste-o in hartie.
Tu ce trucuri stii? Impartaseste-le cu noi AICI.
Foto: wikihow.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: