Apartamentul pe care vi-l doriti vine, uneori, la pachet cu unele camere mai putin spatioase decat v-ati fi asteptat. De aceea e bine sa cunoasteti cateva trucuri pentru dormitor mic si sa il amenajati cu stil.
Sunt multe trucuri pentru dormitor mic care pot pacali ochiul si vi le prezentam pe cele mai eficiente dintre ele. Fie ca vorbim de marimea patului sau de culoarea mobilierului, sunt detalii care fac ca o camera sa para mai spatioasa.
Patul, cat mai aproape de podea
Uitati de mobilierul de dormitor inalt. Totul trebuie sa fie cat mai apropiat de nivelului solului si, implicit, mai indepartat de tavan. Vorbim mai ales de pat. Si, astfel, camera castiga spatiu liber pe inaltime.
Trucuri pentru dormitor mic: corpurile de iluminat
Daca tot vorbim de trucuri pentru dormitor mic, nu trebuie sa uitam de corpurile de iluminat. Acestea nu trebuie sa mai stea pe noptiere, ca in camerele clasice.
Mult mai potrivite sunt spoturile sau luminile care „cad” direct din tavan si dau un aspect modern incaperii. Adio prize si fire pe parchet!
Atentie la spatiul de depozitare!
Amenajarea spatiului de depozitare este unul dintre principalele trucuri pentru dormitor mic. Locul sifonierelor traditionale poate fi luat cu succes de o zona de rafturi si dressinguri incastrate.
Toate acestea fac ca dormitorul sa arate mai spatios si il fac si mai usor de intretinut. Nu va mai fi nevoie sa aspirati praful de sub sifonier sau de sub comoda, de exemplu.
Mobila cat mai putina
Una dintre cele mai simple metode de a face o camera mai „aerisita” dintr-un dormitor mic este sa renuntam la cat mai multe piese de mobilier.
In unele cazuri, putem pastra doar patul, un mic raft si un suport pentru flori, amplasat langa fereastra. Hainele, cartile si alte obiecte personale le putem depozita intr-o alta camera mai mare, de exemplu.
Culoare si spatiu
Un dormitor minimalist arata bine si pare si mai spatios. Iar alegerea culorilor este un aspect important. Putem opta pentru o combinatie de mult alb cu putin albastru atat pentru pereti, cat si pentru lenjerie si scaune.
Revenind la pat, este necesar sa gasim zona optima in care sa il amplasam si sa adaptam totul la dimensiunile reduse ale dormitorului.
Astfel, nu trebuie sa ne fie frica sa experimentam. Putem incerca diverse amplasamente. Vedem ce loc ne ramane daca il punem in centru camerei sau, de exemplu, langa fereastra si luam o decizie.
Designerii mai recomanda oglinzile si rafturile inguste. Este insa nevoie ca un expert in amenajari interioare sa va faca o vizita si, ulterior, sa deseneze o schita de amplasare a lor in dormitor.
Sursa: hgtv.ca