Pentru ca e toamna si vinul a inceput sa curga in suvoaie, este nevoie de un proiect DIY care sa se plieze pe starea generala de exuberanta. In timp ce altii isi dovedesc maiestria sculptand dovlecii pentru a-i pregati, sub diferite forme, de Halloween, noi venim cu un alt proiect, mult mai practic, care cu siguranta isi va gasi un loc in bucataria voastra – un butoias din dovleac. Prietenii in mod sigur il vor indragi.
Aveti nevoie doar de un dovleac. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine pentru voi. Mai aveti nevoie de un cep pe care il gasiti la magazinele specializate sau pastrati unul de la o cutie de vin mai veche. Primul pas este trasarea cu o carioca a unui cerc in partea de sus a dovleacului. Linia va ajuta sa taiati cat mai corect astfel incat sa decupati un capac perfect rotund. Este important pentru ca veti avea nevoie de un capac care sa acopere cat se poate de bine.
Al doilea pas este curatarea dovleacului. Folositi o lingura din metal in acest scop, curatand foarte bine interiorul si razuind pana eliminati toate semintele si partile moi si coaja ramane tare la atingere. Acest lucru va impiedica lichidul pe care il veti turna ulterior sa se amestece cu resturi din interiorul dovleacului. Ideal ar fi sa lasati un pic apoi dovleacul sa se usuce. Semintele le puteti pastra si pune la uscat pentru a le praji sau pentru a le pune in pamant in vederea unei noi culturi de „butoiase” in anul ce urmeaza.
Al treilea pas este din nou trasarea cu carioca a locului unde veti infinge cepul. Marcati cu atentie si cat mai aproape de conturul cepului astfel incat acesta sa fie bine infipt, cat mai etansat, pentru a nu pierde lichid pe langa el. Infingeti cepul in partea inferioara astfel incat sa puteti avea acces la intregul volum din interior, dar nici prea jos pentru a impiedica apoi dovleacul sa stea drept.
Dupa ce ati decupat cu atentie, infingeti cepul, rasucindu-l pentru a nu smulge din coaja dovleacului. Micul butoi este acum gata. Puteti turna in el bere, asa cum au ales cei de la site-ul Thrillist.com care ne-au inspirat pe noi in acest proiect, vin sau orice alta bautura.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: