Mansarda unei cladiri din capitala ungara Budapesta, unde a functionat multa vreme atelierul unui pictor, a intrat pe mana unei firme de design interior care l-a transformat complet, dandu-i infatisarea unui apartament in linii contemporane, intr-o succesiune de incaperi personalizate si cu elemente decorative originale. Va invitam intr-o scurta incursiune in acest apartament contemporan pentru a evidentia din nou frumusetea aranjamentelor cu gust. Imaginile au fost preluate de pe site-ul Home-designing.com
Designerii au pastrat elemente din vechea structura a studioului, precum peretii din caramida expusi, si au adaugat accente industriale, intr-o revarsare de culori, texturi si lumini care fac din acest apartament un spatiu unic. Surprinzatoare, dar captivante deopotriva sunt combinatiile dintre elementele decorative in stil industrial si accentele organice. La fel de interesanta este si asocierea dintre peretii de caramida si mobilierul din lemn.
Piesa centrala a aranjamentului din bucatarie este insa candelabrul in forma neobisnuita, cel care sta suspendat deasupra mesei. Alegerea nu este intamplatoare, el imitand prin forma rectangulara celelalte planuri din apartament. Noaptea, cand este aprins, alaturi de alte instalatii de iluminat din casa, luminile se reflecta misterios in pardoseala epoxidica. De altfel, lumina artificiala si podeaua isi continua tandemul pe tot cursul holului.
Spatiul de zi continua cu un living deschis spre exterior prin ferestre largi si situat intr-un plan superior in raport cu bucataria. Intr-un colt, un fotoliu galben aduca o pata de culoare pe fundalul unui perete inchis la culoare. Dormitoarele vin cu acelasi contrast cromatic in care galbenul iese usor in evidenta, in special in cel principal. Camera de oaspeti profita de forma specifica si gaseste loc patului intr-un colt, eliberand restul spatiului pentru alte activitati. Ambele incaperi sunt amenajate simplu, accentul cazand pe contrastele intre diferitele suprafete. Un alt ungher din apartament a fost valorificat de designeri si transformat intr-un birou.
Baia vine in aceeasi combinatie intre modern si organic, cu un joc geometric al faiantei care creeza profunzime. Ca si in restul incaperilor, peretii inchisi sunt contrabalansati de jocurile artificiale de lumina care inspira personalitate.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: