Se spune ca, pe langa rolul sau primar de a da gust mancarii, sarea mai are circa 14000 de alte utilizari. Multe dintre acestea merg mana in mana cu activitatile din gospodarie, sarea find pentru un timp indelungat un inlocuitor eficient al produselor chimice de curatenie din zilele noastre. Iata deci cateva dintre aceste utilizari ale sarii astfel incat, atunci cand aveti nevoie, sa gasiti solutii intr-o biata solnita. Si, pentru ca sunt atat de multe utilizari, vom mai reveni cu siguranta asupra subiectului.
Mobilierul din ratan sau rachita isi poate pierde din aspectul natural din cauza expunerii la soare, mai ales daca folositi aceste piese pe terasa sau in gradina. Luati o pensula curata si inmuiati-o intr-o solutie de apa calda si sare si apoi aplicati pe mobila din nuiele impletite. Lasati piesele de mobilier sa se usuce in mediul natural si repetati acest proces in fiecare an.
In acelasi context, prelungiti viata maturii de acasa (matura clasica, din tulpinile plantei omonime), introducand-o intr-o galeata cu apa fierbinte si sare. Lasati matura 20 de minute in apa sarata si apoi indepartati-o.
Daca folositi flori artificiale pentru decorarea interioarelor, atunci trebuie sa stiti ca sarea ajuta si ea cumva la infrumusetarea camerelor. Luati o vaza, umpleti-o pe trei sferturi cu sare, apoi turnati putina apa rece. Aranjati apoi florile artificiale in pozitia pe care o doriti. Apa se va evapora in scurt timp, iar sarea se va solidifica, pastrand florile exact in pozitia pe care ati mizat astfel incat sa etalati cat mai mult din frumusetea acestor ornamente.
Pentru multi, cojitul oualor nu este tocmai activitatea preferata, mai ales cand stratul subtire se lasa greu indepartat. Nu-i nimic, data viitoare veti sti solutia: fierbeti ouale in apa in care strecurati si putina sare. Pentru ca tot am vorbit de ou, daca vreti sa verificati prospetimea unuia, folositi o cana cu apa careia ii adaugati doua lingurite de sare. Amestecati si apoi testati oul: daca se scufunda in solutie atunci este proaspat, daca pluteste, atunci nu este si, in consecinta, mai bine incercati altul.
Spalati frunzele de spanac sau de salata in apa sarata si toate impuritatile se vor curata mult mai usor, fara a mai fi nevoie sa le luati pe fiecare in parte si sa le tineti sub jetul de apa.
Aruncati sare pe focul din soba sau semineu daca vreti sa se stinga mai repede. De asemenea, sarea impiedica lemnul care inca mai arde sa degaje funigine, in vreme ce cenusa se curata mai usor la final.
Surse: Saltworks.us, Rd.com, Care2.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: