Linguri scobite in lemn sau in os au fost descoperite in mai multe parti ale lumii, datand din paleolitic, o perioada care s-a incheiat cu peste 12.000 de ani in urma. Arheologii au ajuns la concluzia ca romanii si egiptenii foloseau furculita pentru taierea fripturilor. Cu timpul, lingura si furculita au devenit aproape indispensabile la masa.
Katerina Kamprani, arhitect si designer, a vrut sa dea peste cap istoria si evolutia tacamurilor si a altor ustensile pe care le folosim in bucatarie. Practic, operele sale au devenit adevarate obiecte frustrante si extrem de greu de folosit.
Artista si-a imaginat cum ar fi fost viata daca oala, de exemplu, ar avea manerele unul langa celalat. Cat de greu ne-ar fi cu niste scaune cu sezuturile bombate sau cu spatar pe mijloc sau cat de greu ne-ar fi sa mancam cu linguri sau furculite care au cozi, dar cu niste balamale.
A modificat chiar si niste solnite, pe care le-a combinat cu niste clepsidre. Ce-i drept, acestea ar fi ingrozitoare pentru niste bucatari, insa nu foarte rele pentru sanatatea unora care trebuie sa reduca consumul de sare sau de zahar. Obiectele „enervante” ale artistei au devenit virale pe retelele de soacializare si au primit mii de aprecieri.
Imaginile ar putea fi foarte deranjante mai ales pentru cei care sufera de personalitate obsesiv-compulsiva, cei constant perfectionisti, potrivit definitiei, „constant preocupati de reguli si de orinea lucrurilor, cu un caracter inflexibil, care se pierd adesea in detalii si neglijeaza obiectivul major al activitatii”.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.